Discussie: Nieuw forum
Los bericht bekijken
  #20  
Oud 27 maart 2008, 09:55
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vincent Bekijk bericht
Het N95 forum gebruikt ook geen frames. Hier is zoals ik al eerder aangaf de bovenste menubalk gewoon meegenomen in de code van het forum.

Ik raad de heren die over de website gaan aan om eens naar een oplossing als onderstaand te kijken. Op die manier is vBulletin namelijk geintregreerd met joomla en zijn frames niet meer nodig.
http://forum.bbpixel.com/index.php?a...e&view=product
Die oplossing (integratie joomla en vbulletin) is meer bedoeld om de gebruikers-database te koppelen. Daar zijn (betere) oplossingen voor, die we ook al in testmode gedraaid hebben. Aangezien bij ons joomla alleen voor nieuwsberichten gebruikt wordt is het inloggen daarin niet nodig.

Het feit dat we het forum in wrapped-mode (I-Frame) toonden leek in eerste instantie handig omdat je dan alle joomla-knoppen en links blijft houden waardoor je makkelijk kunt navigeren, maar is niet verplicht, het kan ook los zoals dat N95 forum. De nadelen van wrapped-mode blijken toch bij verschillende types browser anders uit te pakken. Dat is natuurlijk niet acceptabel.

Ik heb Joomla nu anders ingesteld waardoor het forum gewoon los wordt geopend in hetzelfde venster zodra je het forum kiest vanuit Joomla. Alleen mis je nu vanaf de 'bovenkant' van het forum de mogelijkheid om direct naar de homepage terug te keren, dat ziet er nu nog niet mooi uit. Om dit op te lossen moeten we het template aanpassen zodat bovenaan het forum ook dezelfde layout komt als op de joomla homepage. Dat zal binnenkort gebeuren, maar eerst hebben een aantal andere zaken voorrang. Zoals het opruimen en combineren van de oude forumgroepen naar de nieuwe. Nadat de berichten op het juiste nieuwe plekje neergezet zijn zal het een stuk overzichtelijker worden.

Overigens (de tip is vaker gegeven, dus misschien overbodig voor de meeste lezers) kun je de forumgroepen ook inklappen met icoontje rechts bij een forum, dan wordt de lijst wat korter.

Dus nog heel even geduld voordat alles er pico-bello uitziet, maar er wordt hard aan gewerkt.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....