Discussie: Nieuw forum
Los bericht bekijken
  #11  
Oud 25 maart 2008, 21:06
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vincent Bekijk bericht
Frames zijn in deze tijd van het internet dan ook echt not done.

Omdat jullie een relatief simpele banner hebben lijkt het me beter om de code van deze zo op te bouwen dat deze ge-include kunnen worden in de code van het forum. Op deze manier zijn ze gewoon onderdeel van het forum en zijn de zelfs zichtbaar wanneer iemand op een directe link naar een topic klikt.

Nu zijn er vast wel mensen die hier ook nadelen over kunnen noemen, maar ik heb het een aantal maal op deze manier opgelost en vind het vele malen netter dan frames.
Een Wrapped-Forum in Joomla is wel makkelijk omdat de hele menu-structuur dan behouden blijft, ook als je die aanpast en de forum-gebruikers kunnen dan makkelijk even doorklikken naar nieuwsberichten en andere zaken. Maar als er nadelen opduiken (waar ik er zelf ook al enkele van genoemd heb) had ik zelf ook al het idee om de layout van het forum wat te wijzigen en de "kop" hiervan (ongeveer) gelijk te maken aan het cms zodat je wel terug kunt klikken naar de homepage, maar eigenlijk los draait. Dat kost echter wat puzzelen, maar is wel te doen en heeft als nadeel dat bij een update van forum je goed in de gaten moet houden dat je css en andere code compatible is .... Maar dat gaat allemaal wel opgelost worden in de komende tijd. Maar we moeten wel alles op zijn tijd doen, er is eerst nog genoeg normale administratie zoals oude artikelen verplaatsen naar de juiste nieuwe groepen. Dat willen we eerst klaar hebben voordat we verder gaan met de 'finetuning'. (grote problemen natuurlijk wel eerst oplossen)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....