Discussie: Smarcardbijdrage
Los bericht bekijken
  #15  
Oud 25 maart 2008, 20:02
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

In principe is de smartcard heffing als volgt:
  • € 15,00 voor de eerste smartcard
  • € 10,00 voor de tweede smartcard
  • € 7,50 voor de derde smartcard en daarop volgenden
Voor bundel abonnees wordt er gesproken over een kortingsregeling, namelijk geen smartcard heffing voor de eerste smartcard. Het betreft daarbij echter een korting op bovenstaande smartcard heffing waarvan de ervaring leert dat een dergelijke korting geen enkele garantie biedt voor de toekomst. Wat Ziggo dit jaar nog aan korting geeft als lokkertje om bundel abonnee te worden kunnen ze volgend jaar gewoon weer afschaffen. Dat zal niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurd. Voorbeelden te over zoals de afschaffing destijds van het "gratis" digitale basis pakket bij Ziggo/Multikabel en de afschaffing van onderling gratis bellen voor Ziggo/Multikabel telefonie abonnees waarbij de eerder gegeven voordeeltjes toen opeens als een tijdelijke kortingsactie werden bestempeld.

Daarnaast wordt er ten onrechte een relatie gelegd tussen de introductie van de smartcard heffing en de kennelijke opheffing van de volledige abonnementskosten voor de tweede en derde smartcard bij Casema en @Home terwijl dat in feite twee op zich zelf staande regelingen zijn. De introductie van de smartcard heffing biedt immers geen garantie dat Ziggo nooit meer alsnog met enige vorm van abonnementskosten voor de tweede en derde smarcard zal komen. "Toevalligerwijs" wordt nu de ene regeling geïntroduceerd op het moment dat de andere regeling kennelijk zal worden afgeschaft, maar dat wil absoluut niet zegging dat het één een vervanging voor het andere is.

Ziggo heeft volgens mij voor de introductie van de smartcard heffing nu bewust gekozen voor het moment dat de volledige abonnementskosten voor de tweede en derde smartcard bij Casema en @Home worden afgeschaft zodat het allemaal wat gunstiger uitkomt. In eerste instantie was er namelijk sprake van april als introductie moment in de brief van de Product Manager Televisie wat leidde tot veel commotie.