Discussie: Smarcardbijdrage
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 24 maart 2008, 22:46
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 475
Standaard

Bor,

Hebben we dit niet al eens gehad?

1. Ik vind het niet slim dat men die bijdrage er zo naast heeft gezet. Beter was om die bijdrage op te laten gaan in de maandkosten, zoals bijvoorbeeld je GSM operator ook doet. (Een telco heeft trouwens ook vaak dat je aansluitkosten moet betalen, waar de sim ook in zit.) Je jaagt zo mensen tegen je in het harnas, want eigenlijk is dit gewoon een verkapte verhoging van de tarieven. De bijdrage die men nu vraagt heeft namelijk altijd in het tarief gezeten en wordt er nu uitgehaald, zonder dat het tarief omlaag gaat.
Ziggo is trouwens niet de enige die dit doet. Je bank vraagt ook een bijdrage voor je bankpasje en laat je zelfs betalen als het pasje kapot is.

2. Daar heb je gelijk in. Deze diensten zitten in de reguliere prijs ook. Beter was geweest, om de kosten als administratiekosten voor de card neer te zetten.

3. Dat zie ik anders. Voor de mensen met meerdere cards is de extra card goedkoper. Bovendien is de eerste card bij een pakket gratis en veel mensen zullen een pakket hebben. Als ik kijk in mijn omgeving, dan hebben veel mensen die ik ken dat bijvoorbeeld.

4. Klopt. Dat heb je al gezegd. Je herhaalt je. Maar je hebt niet helemaal gelijk. Zie 5.

5. Dit vind ik een leuk puntje. Inderdaad. Software-updates komen voort uit fouten in de decoders. Alleen door een vergoeding te vragen voor software-updates, stelt in mijn ogen Ziggo zich nu garant voor het goed functioneren van de decoders. Dus de Panasonic of de Siemens, die allebei toch wel de nodige problemen hebben, mag nu dus wel degelijk nog een nieuwe update verwachten. Ik betaal er immers voor. En als dat niet kan, dan moet Ziggo de decoder maar vervangen. Ik verheug me nu al op de komende maandan Kassa. De consumentenbond wil ook vast een duit in het zakje doen en als we toevallig een advocaat in ons midden hebben, die graag de boel een beetje stangt, dan kan Ziggo zijn lol hier ook mee op.