Discussie: Aansluiten modem
Los bericht bekijken
  #10  
Oud 17 maart 2008, 21:54
Vincent's schermafbeelding
Vincent Vincent is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 oktober 2004
Locatie: Oosthuizen / Multikabel
Ziggo Internet: X-tra icm Telefonie / Motorola SBV5121E
DTV: Samsung DCB-P850R / Samsung DCB-9401R
Berichten: 140
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Als je dat vanuit een huiskamer-aansluiting met 2gatsdoos waar je alleen het TV-gat doorlust naar je versterker zal het retour-signaal niet werken.
Over het algemeen wel hoor! Het signaal wordt namelijk alleenmaar gescheiden in lage frequenties (voor de radio) en hoge freqenties (voor de tv). Je kabelmodem zit een beetje tussen de tv frequenties in dus dat werkt prima.

Citaat:
Oei, nu weet ik niet wat een 2gats en 1gats doos is. De situatie: De groene kabel uit de grond gaat direct met een F-connector op de hirschman versterker.
Oei! Daar zijn ze bij multikabel niet blij mee. Je antenne aansluiting is nu namelijk niet mee galvanisch gescheiden van het multikabel netwerk.

Citaat:
En vooral... wil de monteur dat wel het zal even prutsen zijn, met een doe het zelf pakket kan ik hetzelf doen en rustig aan, maar dan heb ik weer een RJ45 tang nodig.... Of krijg ik een speciale stekkers bij de DHZ-doos? Weet iemand dat?
De monteur gaat dit iniedergeval niet voor je doen. Je krijgt bij het DHZ pakket losse stekkertjes en een tang. Maar of deze alleen voor telefoon waren of ook RJ45 weet ik niet meer.