Discussie: Aansluiten modem
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 16 maart 2008, 21:12
leeuw1974's schermafbeelding
leeuw1974 leeuw1974 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2007
Locatie: Nieuw Vennep / Multikabel
Ziggo Internet: AIO - Ubee3200
DTV: Humax 5200C (voorheen Cisco 8545 & Humax 9200)
Berichten: 103
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door leeuw1974
thx ik ga het proberen
Je gaat wel met je hoofdkabel vanuit een 1-gatsdoos naar je versterker hoop ik ??

Als je dat vanuit een huiskamer-aansluiting met 2gatsdoos waar je alleen het TV-gat doorlust naar je versterker zal het retour-signaal niet werken.

Maar als het een 1-gats-doos is ofwel een verlengstuk van je "groene kabel" zal het kunnen werken als je een goede kabel naar boven laat lopen.
Oei, nu weet ik niet wat een 2gats en 1gats doos is. De situatie: De groene kabel uit de grond gaat direct met een F-connector op de hirschman versterker.Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door leeuw1974
Hoe moet je je telefoon aansluiten (bellen via multikabel) op dat zelfde modem?
Ik heb het pakket nog niet binnen, in eerste instantie heb ik gevraagd om monteur, maar ivm tijdsdruk en voorbereidingen weet ik niet of ik wel een monteur wil.
Het modem heeft een RJ-11 poort (zelfde poort als bijvoorbeeld op je telefoontoestel en je ADSL splitter) waarop je je telefoon(s) aan dient te sluiten.

Als je het modem boven aansluit, zal er dus weer een telefoonkabel naar beneden moeten tenzij je een draadloze set met meerdere toestellen hebt. Dan zet je het basisstation gewoon boven neer, en een bijstation beneden.
Dat is ook wel weer zo, eigenlijk is het allemaal niet ideaal want de telefoon staat nu aan de andere kant van het huis, en waar nu de kabel binnenkomt staat helemaal niks waar de telefoon dan weer kan staan...... Ik heb een pvc-pijp ingevreesd in de muur waar al een coax-kabel en een speakersnoer door gaat. Of er nu nog een Ethernet bij past is maar de vraag, de kabel, speakersnoer en ethernetkabel moeten erin één keer door. En vooral... wil de monteur dat wel het zal even prutsen zijn, met een doe het zelf pakket kan ik hetzelf doen en rustig aan, maar dan heb ik weer een RJ45 tang nodig.... Of krijg ik een speciale stekkers bij de DHZ-doos? Weet iemand dat?