Los bericht bekijken
  #145  
Oud 12 maart 2008, 11:00
wjhvroom's schermafbeelding
wjhvroom wjhvroom is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 januari 2008
Berichten: 6
Standaard

De MX records staan m.i. goed ingesteld. Daar kan het probleem niet in zitten.
Als je naar de service-site van Multikabel gaat, en je vraagt de gegevens op van je mailserver, zie je dan iets staan dat lijkt op:

Code:
Domeinen waar u al een eigen mailserver voor heeft aangevraagd: 
 Mailserver opheffen  Domeinnaam  blblablall.eu
Zo ja, dan zit dat ook goed.

Op je eigen DNS server moet je ook aangeven dat je een mailserver hebt. Dat doe je door een Mail Exchange Record naar je eigen mailserver aan te maken. Dat moet je doen, anders zal je mail ook niet aankomen.

Nu op de router: op de router moet je port forwarding instellen van je internet-IP adres naar je mailserver. Allebei van port 25. Stel dat je internet IP adres 196.12.12.56 is en je mailserver draait op 192.168.0.12 dan moet je dat als volgt instellen:
196.12.12.56 poort 25 -> 192.168.0.12 poort 25

Als dat ook goed staat, dan moet je kijken op je mailserver. Aangezien je geen MS Exchange 2007 gebruikt, kan je helaas op dat gebied niet verder helpen. Let er in ieder geval op dat de mailserver alleen mail voor je eigen domain accepteert. Anders zou je mailserver als spammachine gebruikt kunnen gaan worden.

Ook zou ik je willen adviseren om de mail via de mailserver van Multikabel te verzenden. Sommige providers hebben ingesteld dat mail dat niet via een provider wordt verstuurd, wordt tegengehouden. En dan krijg je een NDR terug.

Ik hoop dat je hier mee verder kunt. Heel veel succes.

Groetjes... Willem-Jan