Los bericht bekijken
  #134  
Oud 20 februari 2008, 22:17
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.462
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vincent
Het 'niet rendabel' zijn sta ik niet achter, want het kost vrijwel niets om een X-tra bundel in te voeren en in de abonnementskosten hoeft het ook niets te schelen, want de powerbundel is ook maar 35 eurocent goedkoper dan alles los.
Het gaat niet zozeer om de bundelprijs, maar om het feit of een Xtra abonnement iets oplevert. Ik vermoed dat het internetgedrag van Xtra klanten in een veel hoger dataverbruik ten opzichte van gemiddeld resulteert, tenslotte zijn het bijna allemaal grootverbruikers. Veel Power-klanten hebben wel de snelheid, maar blazen dat niet continue vol dus kosten die relatief minder. (er blijft meer van dat abbo over)

Als Xtra dus minder oplevert, en het in verhouding maar om een heel kleine groep mensen gaat (paar duizend schat ik) moet je het (vanuit het gezichtspunt van een provider) niet nog eens extra aantrekkelijk willen maken door het in een bundel te stoppen. Dan lever je het produkt wel gewoon los, je verliest er dan misschien wel iets op, maar geeft je als provider wel de status dat je zo'n snel abbo kunt leveren voor de mensen die het geld er voor over hebben.

(Let op: dit is mijn eigen waarneming uit de diverse reacties en spelende zaken, en geen officiele verklaring die wij van Multikabel gekregen hebben, en wil ook niet zeggen dat ik het hier zelf mee eens zou zijn want ik denk dat je dat voor die paar duizend trouwe klanten best zou kunnen doen)