Los bericht bekijken
  #9  
Oud 19 februari 2008, 14:47
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard Re: M internet security vraagje

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rolf
Zijn er meerdere mensen die dit probleem hebben/hadden? Hoe hebben ze het opgelost of heeft er melding van gedaan bij multikabel?rolf
Voor de MGV heb ik in november vorig jaar een evaluatie naar MK gestuurd. Een terugkoppeling is echter nog uitgebleven. Zelf ben ik (nog steeds) behoorlijk enthousiast over F-Secure. Over de problemen na de laatste update heb ik ook een oproep geplaatst om bevindingen te melden. De respons daarop is erg minimaal geweest, daarom heb ik het er maar even verder bij gelaten. Als niemand verder iets meldt en ik kom met een rapportje aan dan kan je je voorstellen dat ook MK er niet meteen de hoogste prioriteit aan geeft.

De nieuwste versie van F-Secure scant veel dieper dan ooit tevoor. Zo zie ik dat het lijkt alsof er op ethernet pakket nivo al wordt gescanned op het voorkomen van verdachte tekenreeksen. De impact op mijn internet snelheid bedraagt ca 5% verlies. De meeste klachten die ik signaleerde betroffen de wisselwerking met mail programma's (m.n. Outlook) en ook andere software of sevices (bv. systeemherstel). Weliswaar geeft dat en nogal wisselend beeld. De meest gehoorde klacht laat zien dat Outlook opgehangen lijkt te worden, in runtime bij het scannen van mail. Bij mezelf zie ik dat het versturen van mail sterk wordt vertraagd. Zelfs als er geen mail te verzenden is.
Bij het opstarten wil F-Secure nogal eens de veroorzaker zijn dat Outlook zelfs niet meer fatsoenlijk bij de mailserver kan komen.

Jouw probleem zie ik zelf in mindere mate, ik merk wel dat mijn PC wat trager opstart, maar niet zo erg dat het hinderlijk is geworden. Mijn voorzichtige indruk is dat het samenhangt op welk moment allerlei processen worden opgestart en dat het uitmaakt op welk moment F-Secure wordt opgestart.

Je zou het eens kunnen proberen door zoveel mogelijk zaken niet automatisch te laten starten en te zien hoe het dan uitpakt en zo successievelijk dingen weer bij te schakelen, tot het weer mis gaat. Ik doel dan niet zozeer op de typische Microsoft processen, maar meer van die toepassingen waarvan de makers het handig vinden om standaard mee te laten draaien. De meeste doen dit toch alleen maar vanwege software updates of om sneller te detecteren dat "hun apparaat" is aangesloten. Vergeet daarbij niet wat er mogelijk automatisch wordt opgestart vanuit het Startmenu.
__________________
BenJ