Los bericht bekijken
  #11  
Oud 17 februari 2008, 20:31
mas-'s schermafbeelding
mas- mas- is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 februari 2008
Locatie: Quicknet
Berichten: 13
Standaard

Omdat ik kort geleden probeerde een eigen mailserver te draaien liep ik ook tegen dit poort-blokkade aan.

En het word nog beter: Het menu om een relay server aan te melden is INACTIEF gezet. Ten minste voor Quicknet ADSL klanten. Maar ik vermoed eigenlijk voor MK klanten is dit niet anders. Als je nu een mailserver wilt draaien is dit dus niet mogelijk. Voor diegene, die het al langer doet, werkt het mischien nog. Maar hoe lang?

Bijzonder vervelend: Je vind er nergens informatie over dit beperking van het internet gebruik. Ook in de alg. voorwaarden en FUP niks. Dus mag je lekker zoeken wat het is, via email krijg je ten minste ook geen antwoord. Een echte service-woestijn op dit moment.

Dus begon ik na andere ISP te zoeken, die dit wel toestaan en geen brakke internet poort blokkaden gebruiken.
Dit was erg lastig, omdat het gewoon een "non-issue" voor de meeste ISPs is. Nu wel, is naturlijk ook een klein minderheid, die zoiets wil doen. Kost tijd en je weet beter wat je doet, voordat je een eigen mailserver draait.
Maar nog steeds zouden beperkingen van de service ergens duidelijk te vinden zijn. Maar behalve bij KPN en Tele2 vond ik nergens iets in hun voorwaarden. Men moet dus overal vraagen, hoe het zit. En je krijgt soms met technisch incompetente medewerks te maken, wat ook niet mooi is.

Hier mijn zeker niet volledige overzicht. Is naturlijk pas en snapshot hoe het op dit moment zit bij ADSL abos en poort 25:

XS4ALL:
Zou volgens google wel werken met poort 25, maar geen antwoord van hun helpdesk en erg duur.

Orange, HetNet: Geen antwoord na 5 dagen. Waarschijnlijk ook niks volgens google info.

Alice: Snelle, beleefde, maar incompetente antwoorden. Is geblokkeerd na 3 keer extra vragen.

Tele2/KPN: Staat al in de voorwaarden, is dicht.

En waar word geen poort geblokkeerd volgens helpdesk?

Abel Telecom: Erg goedkoop, vrij wat klachten bekend, maar supersnelle antwoord (5 min.), ook na googlen blijkt poort 25 inderdaad open te zijn bij hun.

Concepts ICT: Via Helpdesk vaste IP vraagen dan is poort 25 open zeggen zij. 20 EUR voor 6/1 MBit via actie adslwinkel. Lijkt redelijk.

Fiberworld: Ook goedkoop en volgens helpdesk geen poorten dicht. Standard dyn. IP maar word op verzoek vast gezet. Wel 80 EUR borg voor modem en sommige klachten via google.

Solcon: Iets duurder (24 EUR p.m. 4/1) maar vaste IP en geen poorten dicht. Sommige 1x extra kosten.

Telebyte: 15 EUR voor 4/1 MBit, Wel borg, aan- en afsluitkosten. sympathiek: "Wij hebben er een hekel aan dat er poorten worden geblokkeerd of af worden geknepen."

--------------

Weet iemand meer? Licht ons alle in!

---------------

P.S.: Je draait een eigen mailserver onder het oude relay oplossing van MK? Let op! GEEN binnenkomende mails via 5xx rejecten (DENY), anders doe je mee aan backscatter-spam (zie google). Dus je kunt mail op SMTP stage alleen weggooien (DROP), niet rejecten (DENY). En (selectief) greylisting werk naturlijk ook niet. Flauwe oplossing dus.

P.P.S.: Als MK relayserver niet werkt, kan je het ook via rollernet.us omzeilen. Maar gratis alleen bij minimaal volumen! Geen volwaardige oplossing en zie boven.