Los bericht bekijken
  #101  
Oud 17 februari 2008, 14:30
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Re: eerst naar de powerbundel en dan upgraden

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Theo61
Dat brengt mij op het dilemma. Als ik niet tevreden ben over de snelheid van Power wil ik daar geen 12 maanden aan vast zitten. Het verlossende antwoord: dat zit u ook niet, het is altijd mogelijk weer te upgraden!

Omdat dit voor mij cruciaal was heb ik gevraagd of hij dat voor de zekerheid nog eens na wilde gaan. Vol begrip voor mijn argwanende opstelling kon hij na ruggespraak nog een keer bevestigen dat het klopte.

Wat ik ga doen? Per 1 maart neem ik in ieder geval een power abonnement, en neem, hoewel ik niet op digitale televisie zit te wachten, de decoder in ontvangst. dat kost me per saldo 15,-- voor de smartcard. Als het tragere internet me niet bevalt upgrade ik dat naar Xtra, dan vervalt natuurlijk het gratis bellen omdat ik geen bundel meer heb. Om de gesprekskosten te beperken neem ik daarvoor een Volopbellen altijd abonnement bij en dan ben ik per saldo 5,-- duurder uit.

Voordelen van dit advies van Multikabel:
1. ik krijg een digitale ontvanger (voor mij scoort deze het minst);
2. ik kan een goedkoper abonnement een maand uit proberen.

Voor iedereen is uit te rekenen of dit een aantrekkelijk alternatief is. Hangt van je telefoongedrag af. Ik bel veel lokaal met niet multikabel abonnees. Dat maakt natuurlijk wel verschil.
Ik vraag me toch af of het na een maand weer upgraden echt mogelijk is. Om te beginnen is er geen Xtra in bundel vorm, dus snelheid upgraden binnen de bundels gaat niet. Verder is het "cadeautje" van Multikabel gekoppeld aan de Power bundel en wordt er niet voor niets aangegeven dat je een contract aangaat voor 12 maanden.

Stel dat het wel kan, wat zijn dan de consequenties bij een eventuele upgrade naar Xtra? Moet je de PVR weer inleveren die zij dan als gebruikt aan iemand anders geven? Heb je dan verplicht een jaar contract voor Xtra, en een los abonnement voor digitale TV voor ook minimaal een jaar waardoor je dan straks ook de smartcard heffing moet gaan betalen die voor bundel abonnees gratis is?