Los bericht bekijken
  #100  
Oud 17 februari 2008, 14:18
Theo61's schermafbeelding
Theo61 Theo61 is offline
Member
 
Geregistreerd: 5 december 2004
Locatie: Lutjebroek /Quicknet /MK
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra met Motorola SBV512 en op de plank Arris 702b
DTV: Samsung DCB-B270R
Berichten: 51
Standaard eerst naar de powerbundel en dan upgraden

Ik heb net gebeld met het nummer in de brief. Na het lezen van alle bovenstaande berichten wilde ik toch een aantal dingen van Multikabel zelf horen.

Keurig te woord gestaan en na aanvankelijk mijn verbazing en klacht aangehoord te hebben ging de medewerker van Multikabel (naam gemodereerd) goed in op mijn persoonlijke situatie.

Wat die is? Ik heb nu geen digitale tv, wel telefonie bij MK en een Xtra-abonnement voor internet. Of ik na een downgrade naar een powerabonnement nog steeds tevreden ben over de snelheid betwijfel ik, maar kan ik alleen in de praktijk bewijzen. Misschien heb ik er wel genoeg aan?

Dat brengt mij op het dilemma. Als ik niet tevreden ben over de snelheid van Power wil ik daar geen 12 maanden aan vast zitten. Het verlossende antwoord: dat zit u ook niet, het is altijd mogelijk weer te upgraden!

Omdat dit voor mij cruciaal was heb ik gevraagd of hij dat voor de zekerheid nog eens na wilde gaan. Vol begrip voor mijn argwanende opstelling kon hij na ruggespraak nog een keer bevestigen dat het klopte.

Wat ik ga doen? Per 1 maart neem ik in ieder geval een power abonnement, en neem, hoewel ik niet op digitale televisie zit te wachten, de decoder in ontvangst. dat kost me per saldo € 15,-- voor de smartcard. Als het tragere internet me niet bevalt upgrade ik dat naar Xtra, dan vervalt natuurlijk het gratis bellen omdat ik geen bundel meer heb. Om de gesprekskosten te beperken neem ik daarvoor een Volopbellen altijd abonnement bij en dan ben ik per saldo € 5,-- duurder uit.

Voordelen van dit advies van Multikabel:
1. ik krijg een digitale ontvanger (voor mij scoort deze het minst);
2. ik kan een goedkoper abonnement een maand uit proberen.

Voor iedereen is uit te rekenen of dit een aantrekkelijk alternatief is. Hangt van je telefoongedrag af. Ik bel veel lokaal met niet multikabel abonnees. Dat maakt natuurlijk wel verschil.