Los bericht bekijken
  #86  
Oud 14 februari 2008, 20:38
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Een voorbeeld van hoe het ook kan met wijzigende voorwaarden en ook eigenlijk hoort:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door KPN
Helaas is het niet meer mogelijk om Slim te bestellen.
In mei 2006 heeft KPN Slim ge´ntroduceerd, een merk voor eenvoudig en voordelig thuis bellen.

Inmiddels is gebleken dat het niet meer nodig is om Slim als apart merk aan te bieden. Met het vernieuwde telefonie portfolio en InternetPlusbellen kunnen we u voldoende mogelijkheden bieden.

Er is daarom besloten om met de verkoop van Slim te stoppen. Klik hier voor meer informatie over het vernieuwde telefonie portfolio of InternetPlusBellen.

Voor bestaande Slim klanten verandert er niets. U kunt gewoon gebruik blijven maken van bellen en Internet van Slim.
Bron: Slim Bellen

Recent heeft de KPN het zogenaamde "Slim Bellen" telefonie product afgeschaft. Net als InternetPlusBellen van KPN was dit een VoIP telefonie product met als verschil dat je geen abonnementskosten had maar bel minuten kon kopen.

Na afschaffing van dit product kunnen nieuwe klanten zich niet meer op dit product abonneren, maar voor de bestaande klanten verandert er niets. Zij kunnen dus gewoon onder dezelfde voorwaarden van dit product gebruik blijven maken en worden dus niet door de KPN gedwongen om bijvoorbeeld over te stappen op het duurdere InternetPlusBellen.

Multikabel/ziggo zou daar eens een voorbeeld aan moeten nemen. Dat voorwaarden van tijd tot tijd veranderen is begrijpelijk, maar dat hoeft nog niet automatisch in te houden dat bestaande abonnees ook gedwongen de nieuwe voorwaarde opgelegd krijgen.

Maar goed, klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid zijn geen zaken die Multikabel/Ziggo hoog in het vaandel heeft staan. Iedereen moet gedwongen worden om zo snel mogelijk een bundel te nemen, want daar valt meer aan te verdienen. Volgens de berichtgeving her en der is het gros van de Multikabel/Ziggo abonnees tegenwoordig al bundel abonnee, dus dat ze de laatste kleine groepjes niet bundel abonnees onder druk zetten met allerlei prijsverhogingen kan geen kwaad. Van die paar procenten heb je als bedrijf toch alleen maar last, dus kan het geen kwaad als ze overstappen op een andere aanbieder indien dat mogelijk is.

Persoonlijk geloof ik echter niet dat het gros van de Multikabel/Ziggo abonnees tegenwoordig bundel abonnees zijn. Het gros van de abonnees zijn volgens mij nog altijd de analoge TV abonnees die hun abonnement eventueel hebben aangevuld met digitale TV. Ik zou de percentages wel eens willen zien.