Los bericht bekijken
  #81  
Oud 14 februari 2008, 13:06
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Het gaat mijns inziens niet direct om de mogelijk stijgende belkosten voor niet bundel abonnees, maar om het principe. Op een bepaald moment besluit je om telefonie van Multikabel te nemen waarbij je de dan geldende voorwaarden van een aantal leveranciers hebt afgewogen en Multikabel vanwege die voorwaarden aantrekkelijker is. Daarbij kan het onderling gratis bellen de doorslaggevende reden zijn geweest omdat bijvoorbeeld de mensen waarmee je het meest belt ook beschikken over telefonie van Multikabel al dan niet als onderdeel van een bundel. Multikabel maakte daarvoor volop reclame en nergens stond of staat duidelijk aangegeven dat het onderling gratis bellen voor niet bundel abonnees slechts een tijdelijke actie betrof.

En dan worden opeens nadat je trouw abonnee bent geweest de voorwaarden zodanig gewijzigd dat je met extra kosten wordt geconfronteerd. De partij waarmee je in zee bent gegaan, Multikabel, kan ik dan om die reden nauwelijks nog een betrouwbare partij noemen. Aangezien ze het onderling gratis bellen voor bundel abonnees wel in stand kunnen houden is het waarschijnlijk een adminstratieve handeling in het systeem om ook bij de bestaande niet bundel abonnees aan te geven dat deze gratis onderling kunnen blijven bellen en de nieuwe regeling alleen te laten ingaan voor nieuwe abonnees die eventueel op basis van de nieuwe voorwaarden alsnog besluiten om telefonie van Multikabel/Ziggo te nemen als los pakket.

Met het gratis digitale basis pakket was dat vorig jaar al niet anders. Jarenlang heeft Multikabel reclame gemaakt voor het feit dat dit basis digitale TV pakket gratis was. Op basis van die voorwaarden besluiten mensen waaronder ik in te stappen in het digitale TV gebeuren en een digitale ontvanger met smartcard aan te schaffen. Nergens wordt door Multikabel gewaarschuwd dat het gratis digitale bassis pakket slechts een tijdelijke actie betreft. En dan besluit Multikabel opeens dat het weer eens tijd is om de voorwaarden zodanig te veranderen dat er wel betaald moet worden voor het digitale basis TV pakket. Na veel verontwaardiging op dit forum komen ze in eerste instantie nog met een regeling voor de bestaande digitale TV abonnees om op het analoge TV pakket gratis digitaal te kunnen blijven ontvangen, maar ook hier weer geen enkele waarschuwing dat dit maar een tijdelijke actie betreft waardoor de klanten die van die regeling gebruik hebben gemaakt dit jaar alsnog met extra kosten geconfronteerd gaan worden in de vorm van de smartcard heffing. Aangezien ze kennelijk wel administratief in het systeem kunnen aangeven dat dit smartcard heffing voor de eerste smartcard niet van toepassing is op de bundel abonnees hadden ze er ook voor kunnen kiezen om voor de bestaande digitale TV abonnees dat vinkje aan te zetten en die nieuwe regeling alleen van toepassing te laten zijn op nieuwe digitale TV abonnees. Wederom een voorbeeld dat Multikabel/Ziggo niet echt als een betrouwbare partij kan worden gezien om een overeenkomst mee aan te gaan.

Wat worden de volgende (gedwongen) extra kosten waarmee ze ons weer gaan confronteren?