Los bericht bekijken
  #80  
Oud 14 februari 2008, 11:34
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard Re: Mail aan Multikabel.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door migroen
Misschien een idee om dit ook eens bij Kassa te melden. Mogelijk dat er zo meer reactie gaan komen.
Dat staat je natuurlijk vrij. Maar heb je je in alle eerlijkheid afgevraagd hoe slecht deze maatregel op zich nu is? Aanvankelijk reageerde ik op "iets wat nu gratis is wordt vervangen door iets waar je voor moet betalen, ook al is dat dan weliswaar voor half geld". "We zijn weer de pineut."
Er wordt gesproken over de belkosten en niet het abonnement. Wat verdwijnt voor bepaalde abonnees : "onderling gratis bellen binnen het MK gebied". Wat komt er voor terug ? : "Voor half geld bellen binnen het Zesko/Ziggo gebied". Oftewel "een deel van Noord Holland versus zowat half Nederland". Je voelt hem natuurlijk al komen "Het hangt dus maar helemaal af van je belgedrag". Per abonnee kan dat dus nog schelen van maand tot maand.
Op voorhand durf ik de stelling "dat het ene beter of slechter zou zijn dan het andere" niet aan. Per individuele klant sowieso niet. We hebben MK gevraagd om dat statistisch te onderbouwen, zij zouden dat uit hun database kunnen destilleren. Maar zelfs als de uitkomst dan zou luiden "inderdaad alle klanten bij elkaar zouden gezien hun belgedrag over de gemeten periode duurder uit zijn geweest". Dan kan je hooguit gaan steggelen over de gehanteerde tarieven. Dus je moet je gaan focussen op individuele klanten. Want een algemene correctie kan je niet gaan vragen omdat je dan de ene klant gaat bevoordelen ten koste van de andere. Vragen om alleen de mensen die benadeeld worden, te ontzien is ook geen optie, nogmaals dat kan per maand schelen.

Echter mijn idee is, dat het helemaal niet gaat om het kosten aspect. Het relatief kleine aantal klanten dat hiermee te maken heeft valt in het niet bij het aantal bundel klanten. De klant is nu wellicht eerder geneigd om te denken "hé das leuk gratis bellen ? Ik ga voor een bundel". Ik zou zeggen "houdt jezelf niet voor de gek, maar bedenk eerst waarnaar je belt", je zou wel eens goedkoper uit kunnen zijn qua bellen als je geen bundel neemt bij deze maatregel. Dus de hoop die Ziggo heeft om mensen te verlokken om naar een bundel over te stappen, werkt hierdoor averechts. Overigens denk ik wel dat het hier door de meet zal gaan om relatief kleine bedragen. Maar dat staat voor sommigen los van het principe.

In principe maakt het dan ook niet uit. Als MK binnen het MK gebied voor iedereen onderling gratis bellen aanbiedt, waarom zou Ziggo het dan niet kunnen binnen het Ziggo-gebied. het gaat dus om iets anders. Als leverancier verkoop je liever 3 dingen dan 1 of 2. Ik kan zelfs argumenten bedenken dat je liever 3 in 1 hebt dan 3 losse. Het is de normaalste zaak dat je dat gaat stimuleren. Daartoe staan verschillende wegen open; Je geeft kortingen, je geeft extraatjes, maar ook "maak de losse verkoop onaantrekkelijker. Dat zie je niet alleen bij kabelaars. Alleen juist dat laatste is voor "losse klanten" altijd nadelig.

Als je nu beide methodes toepast is dat gewoon dubbelop. Er zijn al voordelen te over in de bundels en het wordt alleen nog maar beter begrijpen we. Dan is die tweede methode gewoon niet nodig, dat kleine beetje dat je daarmee nog uit de markt weet te halen weegt niet op tegen het negatieve beeld dat dat oproept. Dat negatieve beeld werkt ook nog eens veel sterker door dan wat het in wezen oplevert.

Kortom ons credo luidt : MK/Ziggo stop/begin niet met het uitkleden van de losse "verkoop" de "bundel verkoop" bevat nu al zaken te over om mensen te verleiden. Het onderste uit de kan lijken te willen halen is alleen maar schadelijk voor jullie image.
__________________
BenJ