Los bericht bekijken
  #3  
Oud 11 februari 2008, 14:41
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Je schrijft dat je 2 routers gebruikt, dus de routers zouden als het goed is allebei hun eigen ip-adres krijgen, eentje van Multikabel en eentje van Planet. Als je dus je computer aansluit op één van de routers moet het werken.

In principe kan het met 2 ethernet aansluitingen wel, maar je computer hoort van beide routers een lokaal ip-adres te krijgen, je routers krijgen het publieke ip-adres van de providers.

Aansluiten van 2 kabels is niet het enige, want je computer weet dan niet welke kabel hij moet gebruiken voor de verbinding. Dat zal er altijd 1 zijn. Je kunt een hele routeringstabel aan gaan maken als je dat zou willen waarbij je bepaalde websites kunt dwingen een bepaalde interface te gebruiken.

Maar weet niet wat je nu precies wilt met beide verbindingen, je kunt in principe ook alles met je nieuwe Multikabel verbinding doen, behalve mail versturen via de planet mail-server. Maar als je in die mail-account de smtp server wijzigt in smtp.quicknet.nl zal je de uitgaande mail via de multikabel smtp server versturen en inkomend kun je dat wel via multikabel ophalen bij Planet.

Wat je probeert met 'alternatieve configuratie' is niet wat je nodig hebt. Dat is bedoeld om een vast ip-adres te gebruiken indien de default (dhcp) niet werkt. Als je interface geen ip-adres krijgt, zal hij deze vaste gaan gebruiken.