Los bericht bekijken
  #68  
Oud 8 februari 2008, 21:21
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 380
Standaard Re: For the record.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Leonardo
Een vriend van mij heeft analoge RTV en digitale telefonie van Multikabel.
Laat hem (of zijn vertegenwoordiger) wel even bellen en een klacht neerleggen hierover als protest. En koppelverkoop is het niet volgens de wet, hooguit korting die je ook bij de slager krijgt (4 halen, 3 betalen etc.)
Uiteraard zal ik hem hiertoe proberen te bewegen.

Quote Wikipedia;
Onder 'Ten eerste'

Imho zijn Internet, Radio & TV en telefoneren drie afzonderlijke producten waarvoor ook een afzonderlijke markt bestaat.
De consument ziet dat ook zo want internetten is wel heel iets anders dan telefoneren, radio luisteren of TV-kijken en kan moeilijk op één grote hoop worden geschoven. Maar ik ben geen jurist.


In een aantal gevallen is koppelverkoop in Nederland verboden op grond van de Mededingingswet (art. 24 ev.[1]). Daarvoor is, volgens de jurisprudentie, in het algemeen het volgende noodzakelijk:

Ten eerste moet het gaan om afzonderlijke producten die gekoppeld worden. Er moet, met andere woorden, een afzonderlijke markt bestaan voor de beide producten en die producten moeten voor consumenten ook gezien worden als onderscheidende producten.

Ten tweede moet er (vanzelfsprekend) sprake zijn van koppeling, het ene product moet direct of indirect vast zitten aan het andere product.

Ten derde moet er sprake zijn van een machtspositie van de leverancier, de leverancier van het koppelende product moet bijvoorbeeld een "aanzienlijke marktmacht" hebben.

De vierde eis is dat er een substantieel deel van de markt door de koppeling wordt aangetast.


Groet, Leonardo.
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net