Los bericht bekijken
  #20  
Oud 5 februari 2008, 19:27
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ
Het lastige bij dit soort zaken is, (als het slechts om een klein aantal abonnees gaat; waarvan een aantal mensen reageren en een nog kleiner aantal dreigen met opstappen en een nog kleiner aantal dit ook daadwerkelijk doet), dat MK dit ook incalculeert. Een protest van de MGV in deze zal op zich dan ook niet veel invloed hebben, tenzij we er in slagen betere alternatieven aan te dragen (zoals bv. met de eigen email server). Wat veel meer effect resulteert zijn echter de reacties op dit forum. (Overigens niet door MK voor rotte vis uit te schelden maar gewoon onderbouwd en met argumenten en reacties van anderen).
Gezien alle maatregelen van de afgelopen tijd kan ik voorlopig alleen maar concluderen dat Ziggo(/Multikabel) vooral bezig is met een actie om zoveel mogelijk abonnees te pushen richting de bundels. Telkens weer zie ik dat allerlei zaken negatief uitpakken voor de niet bundel abonnees. Bundel abonnees houden (nog?) wel gratis onderling bellen, bundel abonnees hoeven geen jaarlijkse smartcard heffing te betalen voor hun eerste smartcard die ze bovendien gratis krijgen terwijl niet bundel abonnees die moeten aanschaffen, bundel abonnees krijgen een "gratis" ontvanger die alle abonnees mogen financieren en ga zo maar door.

Gezien de onbetrouwbaarheid van Ziggo(/Multikabel) is het echter maar de vraag hoelang die voordeeltjes stand houden. Laat je je onder deze druk toch verleiden tot de overstap naar zo'n bundel dan is de kans groot dat de voorwaarden al weer na een jaar veranderen waardoor je toch weer duurder uit bent en de stap terug is meestal niet zo makkelijk omdat er dan weer allerlei zaken geregeld moeten gaan worden en er bijkomende kosten zijn. Zo weet Ziggo(/Multikabel) ook wel dat de meeste telefonie klanten zonder bundel die ze in het verleden hebben gelokt met het gratis onderling bellen niet zo snel hun telefonie abonnement zullen beŽindigen omdat ze dan weer geconfronteerd worden met aansluitkosten bij een andere provider plus allerlei gedoe om het nieuwe telefoonnummer bekend te maken. Bij de aankomende smartcard heffing voor de eerste smartcard van niet bundel abonnees geldt dat in veel gevallen de abonnee al geÔnvesteerd heeft in digitale ontvangers die bij weigering van die smartcard heffing onbruikbaar worden.

Daarom zullen de meeste abonnees onder protest wel weer gewoon gaan betalen hoe hoog allerlei heffingen en extra kosten ook worden.