Los bericht bekijken
  #16  
Oud 5 februari 2008, 17:43
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

We realiseerden ons dat bij een zo'n grootschalige fusie het per saldo voor ons abonnees niet alleen voordelen zou opleveren. Primair wordt er natuurlijk gefuseerd omwille van het kostenplaatje.
Wat gewoon tegenvalt is, dat het er alle schijn van heeft dat de voordelen voor Ziggo groter lijken te zijn dan voor ons klanten. Harmonisatie van tarieven, smartcards, eigen email, onderling bellen, blokkering anonieme bellers, analoge zenders allemaal zaken waar we min of meer op inleveren. Oh ja voicemail dat krijgen we er voor terug.
Over de herindeling van de RTV zenderpakketten is het verder moeilijk oordelen, omdat daar ook een boel persoonlijke voorkeuren in meespelen. Toch lijkt het er een beetje op dat de keuzes zodanig zijn dat men om te behouden wat men had over moet stappen op extra pakketten.

Het afgelopen jaar hebben we als MGV voortdurend doorgevraagd naar de plannen. Al was het alleen maar om aan te geven waar onze zorgen lagen. Om ook voor ons (deels) begrijpelijke redenen is daar door MK steeds afhoudend op gereageerd. Nu komt dus zolangzamerhand stukje bij beetje het hele plaatje op tafel.

Wat ons daarbij stoort is dat niet alles openlijk wordt gebracht, de MK website blijft achter bij de diverse wijzigingen. Informatie druppelt door uit persoonlijke brieven aan de klanten. Ook wij als MGV zijn in deze op dit moment aangewezen op deze bronnen en kunnen dus alleen maar achter de feiten aanhollen. Wat we dan ook naarstig doen.

Wat we eerst proberen als ons dit soort informatie ter ore komt is om iets meer te weten te komen, voordat wij ons standpunt kunnen bepalen. Zoals Cees b.v. in deze thread deed n.a.v. de mededeling in de brief die aankondigt dat de telefoon gaat verhuizen van het MK netwerk naar het Casema netwerk. Gratis onderling bellen bij bundels blijft gratis maar niet meer voor "buiten" de bundel. We dachten te weten wat een bundel is althans bij MK. Lees je op de Casema site dat er al sprake is van een bundel bij afname van meer dan 1 dienst. Internet kon je bij MK nooit krijgen zonder TV. Hoe zit dat met telefonie bij MK en nu dus binnen Ziggo ? Kortom eerst uitzoeken, navragen en dan pas kan je echt aan de bel trekken.

Het lastige bij dit soort zaken is, (als het slechts om een klein aantal abonnees gaat; waarvan een aantal mensen reageren en een nog kleiner aantal dreigen met opstappen en een nog kleiner aantal dit ook daadwerkelijk doet), dat MK dit ook incalculeert. Een protest van de MGV in deze zal op zich dan ook niet veel invloed hebben, tenzij we er in slagen betere alternatieven aan te dragen (zoals bv. met de eigen email server). Wat veel meer effect resulteert zijn echter de reacties op dit forum. (Overigens niet door MK voor rotte vis uit te schelden maar gewoon onderbouwd en met argumenten en reacties van anderen).

Daarom stellen we alles in het werk om dit forum uit te bouwen en uit te dragen.

Voor MK is het meestal gewoon een "marketing kwestie" hoe hou je je klanten vast en hoe haal je ze binnen. Dus door een goed product en goede service aan te bieden. Dat weten we van ze, daar zijn ze trots op en kunnen we hen ook op aanspreken en dat werkt ook inderdaad. De prijs is een andere factor, aan de ene kant kost een goed product nu eenmaal wat meer en heb je te maken met concurrentie aan de andere kant komt wederom de markt in beeld, met alleen maar ADSL geen vergelijkbaar alternatief dus.

Nu we al een aardig eind op weg zijn in het fusie traject is het teleurstellend om te zien hoe zo links en rechts er per saldo door de klanten wordt ingeleverd en hoe weinig er relatief voor wordt teruggegeven.
__________________
BenJ