Los bericht bekijken
  #26  
Oud 1 februari 2008, 21:34
Casey111's schermafbeelding
Casey111 Casey111 is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 mei 2006
Locatie: Venhuizen
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus
DTV: Panasonic, Samsung H360R, Vantage 8000 CS
Berichten: 82
Standaard

Citaat:
Even Googlen en je weet wie alles betaald heeft.
Deze investeringsmy hebben geen zeggeschap op het zenderaanbod, dat bepaald de consument.
Oude quote, en CeeS heeft idd al het een en ander beantwoord. Maar laat me dan in ieder geval bevestigen dat het samenstellen van het digitale zenderaanbod en de samenstelling van de pakketten inderdaad op puur commerciele gronden gebeurt. Daar heeft de programmaraad niets mee van doen. Vrijwel alle zenders in het digitale domein vragen een vergoeding per kijker per maand, en die is afhankelijk van de 'sterkte' van het aanbod tussen de 5ct en 1 euro. En dan zijn er nog een aantal zenders (bv. Discovery, NatGeo) die met een 'Minimum Guarantee' werken: een ondergrens voor het aantal abonnees waarvoor vergoeding betaald wordt.
En dus is het een spel van 'hoe stel ik een pakket samen met een paar leuke (dure) en een aantal minder populaire (goedkope) zenders'. De leuke zorgen ervoor dat kijkers een abo nemen, waarmee je dan ook de minder leuke kan vergoeden.

En inderdaad is dus iedere wisseling van zenders en pakketten het resultaat van een 'optimalisatie' van inkomsten en uitgaven. Sommigen noemen dat 'graaien'...
__________________
De Kijker Kiest...