Los bericht bekijken
  #6  
Oud 28 januari 2008, 10:31
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Barfman
Ik kwam terecht bij de Wireless-N Home Router WRT150N Is dit volgens jou een juiste route?

Ik heb pas een nieuwe pc met een Gigabyte P35-DS4 moederbord, wat moet ik nog in mijn pc stoppen om draadloos te kunnen verbinden, wat is het snelst of wat is aan te raden. USB 2.0 kan natuurlijk, levert een snelheid op van 54 Mbit (word nooit gehaald denk ik), maar moet voldoende zijn voor mijn power bundel snelheid. Of zijn er andere mogelijkheden die beter of stabieler zijn.
Ik heb zelf geen ervaring met deze router, dus kan je niet vertellen of hij bugs heeft of zo, maar als ik zelf een nieuwe zou moeten kopen zou ik ook voor een N versie gaan zodat je wat meer voorbereid bent op toekomstige ontwikkelingen qua snelheid en stabiliteit van de verbinding.

Als je om die reden een "Wireless-N" router gebruikt moet je voor je PC ook een interface kiezen die de "N" standaard gebruikt en zou je aan de USB oplossing van Linksys kunnen denken: WUSB300N.

Wil je geen USB dan moet je een PCI insteekversie kopen, of dat past is afhankelijk of je nog vrije PCI-slots op je moederbord hebt, je kunt dan denken aan een WMP300N
Er hangt wel een iets groter prijskaartje aan die N kaartjes. Heb je genoeg aan 54Mbit en de wat minder stabiele radioverbinding dan kun je een 54Mbit G kaartje of USB kaart kopen en eventueel later upgraden als je vindt dat het te traag of instabiel werkt.

Nog even ter verduidelijking: Als het radiosignaal tussen je PC en je router wat zwakker of instabiel wordt, zal je snelheid terugschakelen. Daardoor zou het kunnen dat je niet je "power" snelheid meer haalt. In dat geval zou een "N" uitkomst bieden. Bij een sterk signaal, dus als je router vlak bij de PC staat zul je dat effect minder merken indien je constant op 54Mbit blijft zitten bij een "G" interface. Bij muren of betonnen vloeren tussen router en PC heb je kans dat je signaal zwak of instabiel is en is "N" een betere oplossing.