Los bericht bekijken
  #2  
Oud 28 januari 2008, 00:07
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard Re: Draadloos internetten

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Barfman
Ik wilde graag wat info hebben over draadloos internetten thuis. Op dit moment heb ik power bundle met een motorola modem, maar wilde graag thuis overgaan op draadloos. Wat heb ik nodig of moet ik kopen, wat raden jullie mij aan. Kan het eigenlijk wel ivm telefonie en digitale tv. Ik wil ook een 2e pc aansluiten (boven) en ook mijn Nokia N95 8GB (smartphone) kunnen gebruiken via wLan.
Ik neem aan dat je nu een router gebruikt ?
In dat geval is het handigste om een draadloze router aan te schaffen, daar kun je de pc's die je nu aan een router hebt hangen gewoon nog steeds op aansluiten plus je hebt dan een draadloze mogelijkheid waar je andere computers op kunt laten inloggen of een N95.
Een draadloos accesspoint kan eventueel ook, maar dan moet je wel je bestaande router blijven gebruiken en twee kastjes gebruiken weer meer energie. Ook voor gamen, de ping-tijd kan via draadloos wel oplopen en dat is soms niet handig bij games.

Er is geen probleem als je telefonie hebt, dat maakt allemaal niet uit. Hou er wel rekening mee dat je snelheid via draadloos lager kan zijn als je radiolink wat zwakker is. Als je Power of Xtra hebt kan het zijn dat de pc's die via WiFi aangesloten zitten niet het maximum halen. Dat is afhankelijk van de kwaliteit van het radiosignaal. Betonnen muren en vloeren willen nog wel eens verzwakken en je moet dan soms een beetje experimenteren met de beste plek van de router (antenne). Voor snelheid is een UTP kabel het beste.