Los bericht bekijken
  #9  
Oud 20 januari 2008, 10:33
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door topmusic
Nadat ik dus weer mijn ip-adres had vernieuwd (andere mac-adres) ontving ik dus na gisteravond geen mail meer, zie het email topic.
Als ik bij dnsstuff mijn domain test staat alles zoals het moet staan.
Email via "eigen-mailserver" krijg je vermoedelijk nu even niet vanwege de vele ip-wisselingen. Het mail-script wat de mail door-distribueert naar je eigen computer wordt maar paar keer per dag geupdate, mail die binnenkomt wanneer het ip niet klopt wordt na een aantal mislukte pogingen 24 uur vastgehouden en dan opnieuw geprobeerd. Zo werken de meeste smtp servers. Kan ook nog dat door het vele ip-wisselen je ip nu fout in de database staat. Zie ook de topics hierover in het 'email' deel van dit forum. Probeer anders het vorige ip terug te krijgen door het vorige MAC weer terug te zetten. (werken je sites dan trouwens weer met een oud ip adres wat vroeger niet werkte?)

Maar ik zou inderdaad zoals SayWhat schrijft eens kijken of het toch niet je modem is en proberen een ander modem of een monteur (die hebben modems bij zich) te regelen.

Heb je het probleem met een nieuw modem dan nog steeds dan zou ik toch eens diepgaand zoeken of er geen enkele mogelijkheid is dat je ip na verloop van tijd op een blacklist komt te staan door zaken die (misschien zonder dat je het weet) op je servers plaatsvinden.

Eigenlijk zou je nog eens met alleen je laptop eraan moeten testen met een nieuw ip-adres en dan geen enkele server of router thuis draaien. Als je verbinding dan wel blijft werken gedurende een aantal dagen ......

Dit laatste zou je ook alvast kunnen testen zonder modemwisseling.