Los bericht bekijken
  #6  
Oud 17 januari 2008, 20:07
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.451
Standaard

Zouden ze bouncen ??
Als Multikabel ze eerst niet accepteert probeert een 'verzendende server' ze dan niet gewoon af te leveren bij de 'lagere prio' server ???

In dat geval is er niet eens vertraging. De enige vertraging die je dan hebt is wanneer de DNS bij Multikabel bekend is en je op de service-site de zaak hebt goedgezet, maar de afhandeling van het script nog niet gedaan is. De mailtjes blijven dan 'hangen' in mx.multikabel.nl die ze niet kan afleveren. De blijven dan een aantal dagen hangen voordat ze teruggestuurd worden. Als gedurende die dagen de mailserver gaat werken worden ze alsnog bij je thuis afgeleverd.

Je zou overigens wel alvast wat kunnen testen door een nieuw subdomein aan te maken (als je DNS provider dat toestaat). Dus sub1.mijndomein.nl ipv je normale mijndomein.nl. Daarmee zou je die actie even kunnen uittesten, dus eerst naar je ADSL, dan prio omzetten etc.... Dan weet je of het principe werkt en kun je beslissen of je het wilt doen. Mocht je geen subdomeinen aan kunnen maken en geen andere testdomein daarvoor beschikbaar hebben kan het in principe ook via een gratis domein van bijvoorbeeld dyndns.org volgens mij. Daar kun je ook mx invullen bij gratis accounts dacht ik.