Los bericht bekijken
  #4  
Oud 17 januari 2008, 19:47
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.459
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ReinHier
Yup, dat bedoel ik. Ik host mijn eigen email al jaren, niet via een provider ofzo.
Ik heb mijn primaire mailserver achter een ADSL lijn staan, en een andere server achter een multikabel lijn. Ik wil gewoon minimaal 2 verschillende MX records voor mijn domein die niet afhankelijk van elkaar zijn. Niet zo gek toch
Nee, als je hem zelf host via ADSL snap ik het. Bij een "echte" mail-provider heeft dat over het algemeen niet zo veel zin

In elk geval checkt het script wat dit regelt de DNS instellingen. Wat jij wilt is niet echt 'standaard' voor de meeste mensen die een eigen mailserver via hun kabelinstelling willen. Ik denk dat ter voorkoming van configuratiefouten dit zo gemaakt is dat je de multikabel mx als hoogste prio moet hebben staan om het te laten werken.

Ik weet niet of je geprobeerd hebt om tijdelijk dit om te draaien in je DNS entry, dus door multikabel wel de hoogste prio te geven ? Daarna zul je dit even moeten laten staan totdat de DNS entry "bekend" is en kun je het script daarna zijn werk laten doen door op de service-site alles in te stellen. Direct daarna kun je de DNS entry weer omdraaien.

Hopelijk checkt het script maar eenmalig de DNS settings en werkt later gewoon door, maar dat weet ik niet zeker, zul je uit moeten proberen. Door een mailtje voor jouw domein via je adsl lijn rechtstreeks met smtp bij mx.multikabel.nl af te leveren kun je testen of die mail dan via je kabellijn weer binnenkomt, je gaat dan om de DNS entry heen.

Je moet wel even het systeem de tijd geven, het script wat je via de service pagina kunt gebruiken update het systeem twee keer per dag dacht ik. Je loopt dan wel de kans dat (gedurende de synch-tijd van DNS records) enkele mailtjes blijven hangen die pas bij een volgende afleverpoging bezorgd kunnen worden.