Los bericht bekijken
  #6  
Oud 17 januari 2008, 10:11
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door topmusic
Telefonie blijft gewoon werken, en ik heb nu laptop aan het cablemodem gehangen zonder firewall en dan blijf ik ook het probleem houden.

Heb nu ook de router weer vervangen voor een siemens en ga maar weer voor vannacht me mac-adres changen om toch weer access op alle websites te kunnen krijgen, misschien dat er toch wat aan de hand is met mijn asus router waardoor ik met mijn mac-adres in 1 of andere blacklisted lijst techt kom ofzo.
Je MAC-adres is alleen bekend tussen je computer en de eerste hop (je gateway). Dus dat je daardoor "extern" geblocked wordt lijkt mij onwaarschijnlijk.

Als je verder niet naar de trace-routes kijkt (Want die kunnen soms het beeld vertroebelen omdat niet alle hops op je route die altijd beantwoorden, kun je dan vaststellen welke sites je niet meer kunt bereiken ? Zijn dat altijd sites die via 1 bepaalde route lopen ? Oftewel heeft een onderdeel van die route soms moeite met de terug-routering naar jouw ip-range ?

Als je een ander ip-adres krijgt, zit dat altijd in dezelfde range (84.105.37.xx) ? Misschien kun je eens proberen om door MAC adres te wisselen een ip in een andere range te krijgen ?

En nog 1 vraagje, weet je zeker dat je verbinding niet wegvalt op het moment dat je IP-leasetijd verstreken is ? Normaal krijg je eerst een korte leasetijd van 1 uur dacht ik, na verlenging hiervan wordt de periode langer en op een gegeven moment krijg je een lease van een paar maanden. Kun je in je router zien hoe lang de lease nog geldig is ?

Je schreef eerder dat je na een reboot van je router ook geen ip-adres meer krijgt. Weet je wel zeker dat je MAC adres dan niet wijzigt, want bij een ander MAC adres moet je het modem resetten omdat die maar met 1 MAC adres tegelijk wil/kan communiceren. Dus ook als je een laptop aan het cablemodem hangt zal het modem die niet accepteren, tenzij het MAC-adres gelijk is als de router daarvoor had en je een ip-adres hebt.

Wat je nog zou kunnen doen is: (of heb je het zo al gedaan?)
- Maak MAC in de router gelijk aan MAC van je laptop.
- Wacht tot je weer problemen hebt
- Zet in de laptop tijdelijk een vast-ip gelijk aan dat wat je router had, zorg ervoor dat DNS en gateway en zo goed staat en hang de laptop aan het modem.
- Heb je dan zelfde problemen ?

Zie je dezelfde problemen als je ip uit andere ip-range hebt ?

Het enige wat ik verder nog zou kunnen bedenken is dat jouw ip-adres na verloop van tijd op een blacklist terecht komt. Aangezien je schrijft dat er meerdere servers bij je draaien zou dat in theorie mogelijk zijn afhankelijk wat voor soort verkeer er via jouw ip verder nog loopt.

Aangezien je wel telefonie houdt en er verder in je modem geen routering plaatsvindt en je wel verbinding blijft houden met sommige websites lijkt het me niet een modem-probleem.