Los bericht bekijken
  #137  
Oud 11 januari 2008, 10:05
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wjhvroom
Het enige waar ik nog niet uit ben, is of mijn firewall op het kabelinternet-router open moet worden gezet voor poort 25. Diverse poortscans vertellen me dat deze poort dicht staat.
Vanaf de "buitenwereld" staat poort 25 dicht. Dit gebeurt al op het netwerk van Multikabel dus een poortscan zal altijd een dichte poort laten zien. In werkelijkheid staat poort-25 wel open, maar alleen voor de mailservers van Multikabel. Vandaar dat je de MX entry bij je DNS provider ook moet instellen op mx.multikabel.nl.
Oftewel je mail wordt afgeleverd bij de mailserver van Multikabel, deze stuurt het weer door naar jou eigen mailserver op je eigen pc.

Als je dit instelt op de service-pagina wordt jouw huidige ip-adres gekoppeld aan het domein wat je daar opgeeft. Het script wat dit verwerkt draait een paar keer per dag. Het kan dus even duren voordat dit verwerkt is. Ook als je IP-adres wijzigt kan het even duren voordat dit verwerkt is. Als je dus recent een aantal keren van computer hebt gewisseld zodat je ip-adres wisselde kan het enige tijd duren voordat het systeem de juiste koppeling heeft en je mail begint te ontvangen. Vooral als een 'aflevering' van mail een paar keer niet lukt wacht een mailserver soms 24 uur voordat hij het opnieuw probeert. Je kunt dus beter af en toe een testmailtje sturen om te kijken of de boel dan 'wakker wordt'.

Verder bestaat er ook nog een bug die soms optreedt bij bepaalde ip-ranges waardoor de koppeling tussen het domein en het huidige ip-adres niet goed gaat. Een work-around is mogelijk, zie de startpost.
Maar wacht het eerst even af, misschien gaat het werken als je ip-adres een tijdje stabiel is. Zo niet meldt dan even via een email aan mij (via de email-knop onderaan mijn posts), wat je ip-adres is en het domein dan kan ik proberen na te vragen welk ip-adres in werkelijkheid gekoppeld is. Als dat niet klopt dan kun je verdere actie ondernemen.