Los bericht bekijken
  #6  
Oud 10 januari 2008, 12:12
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard Re: gebruik VPN verbinding

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Reaaltje
Beste forumleden,

Ik heb momenteel een ADSL verbinding voor het gebruik van mijn zakelijke internetverbinding. Ik log altijd in via een VPN verbinding die direct verbinding geeft met de zakelijke servers. Ik wil nu gebruik gaan maken van de 3 in 1 aanbieding. Op zich geen proleem, maar ik vraag me af of ik via de kabel mijn VPN internet verbinding ongestoord kan blijven gebruiken. Heeft iemand hier al ervaring mee of tips. Ik hoop op een spoedige reactie.
Multikabel blokkeert geen 'uitgaande poorten' dus dat zal geen problemen geven om een tunnel naar een bedrijfsnetwerk te maken.

De enige poorten voor 'inkomend' verkeer die geblokkeerd zijn, zijn die voor mail-server en poort 137-139 die door microsoft windows gebruikt worden voor file-sharing. Dit zijn beiden beschermingsmaatregelen tegen hackers. Mailserver kan via een omweg overigens wel (instelbaar via de service-site).

Maar VPN zal normaal werken als je dat nu al via ADSL doet. Je hoeft dan vermoedelijk niets aan de instellingen in je VPN client te wijzigen.