Los bericht bekijken
  #88  
Oud 9 januari 2008, 23:19
AC's schermafbeelding
AC AC is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2007
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Geen klant meer.
DTV: Geen, alles weggegeven.
Berichten: 1.579
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Saywhat
Citaat:
nog even los van alle extra kosten e.d. Wordt het product er nu beter op?
1 -Dat kan niemand van te voren weten, maar alle wijzigingen zijn om te verbeteren, nooit om achteruit te gaan logischerwijs.
Citaat:
Zijn we van alle problemen verlost welke afgelopen jaar hebben gespeelt?
2 - Volgens ITIL is ieder opgelost probleem wat terugkomt een nieuw probleem, als we dat nou aanhouden is dit een volmondig ja
Citaat:
Firmware updates welke keer op keer uitstel hebben gekregen
3 -Multikabel maakt geen enkele firmware zelf, ze testen deze alleen en als er een fout in zit wordt die natuurlijk niet verspreid.
Citaat:
vastlopen van decoders, totaal geen beeld hebben op zenders,
4 -Te algemeen, kan soms fout van Multikabel zijn, maar kan ook bv een slechte decoder, of toch slechte firmware zijn.
Citaat:
bellen met de helpdesk totaal geen zin heeft, enz...enz..
5 - Les 1 hoe iedere helpdesk waar dan ook werkt: Als je niet belt bestaat er geen probleem, en als er maar 1 belt heeft het geen prioriteit omdat duidelijk niemand problemen ondervind.
Citaat:
In mijn beleving is het product op sommige punten absoluut de stijging in de kosten niet waard.
6 - Ik ben benieuwd naar de berekening, en hoeveel jij dan nu meer gaat betalen.
Citaat:
Het vervelende is dat je niet zo 1,2,3 kan overstappen op een ander product, mede doordat vele een eigen decoder ( a 250 euro of meer ) hebben aangeschaft, of vast zitten aan andere aspecten.
7 - Dit zie je meer mensen roepen, ik snap het idee wel, maar is een flut argument. Die decoder kan je verkopen waardoor je het verlies kan beperken. Als je dan heel veel meer moet betalen wat immers de reden van het overstappen dan is kan je simpel uitrekenen hoe lang het duurt om het verschil terug te verdienen. Of dat het toch niet de moeite is van het overstappen.

Citaat:
Vorige jaar zijn de losse kanalen al in een pakket gestop, hierdoor zijn sommige van 0.50 naar 4,- euro gegaan, nu weer een 10,- of 15,- hier en weer wat extra's daar....
8 - Net als stukje omhoog, ik ben serieus benieuwd naar je berekeningen, ik denk dat het wel meevalt, maar aan jou natuurlijk om het tegendeel te bewijzen

Citaat:
Wie kan mij nog een bedrijf noemen die hier ongestraft mee weg kan komen. Binnen 1 jaar voor vele zo'n verhoging kan doorvoeren ( kabinet niet mee nemen ).
Dit vroeg ik me van de week ook af. ik zat toen wat te rekenen en te denken aan de periode een paar jaar terug dat de NS zo op de vingers werd getikt. Men sprak toen niet over het bedrag, maar over de verhoging procentueel gezien die nogal fors bleek. Groot verschil is natuurlijk dat dat alle reizigers trof, en dit maar een deel van de klanten.

Citaat:
Ik wacht medio 2008 af komt er dan toch een ander verhaal uit ben ik hier ook weg...
Ik ben benieuwd naar je berekeningen, dan zal ook ik waarschijnlijk wat beter je totale bericht begrijpen!

Ik wil je absoluut niet aanvallen met deze quotes zo, maar je tekst riep erg veel vragen bij mij op...
Reactie:
1 - Wijzigingen zijn altijd ingegeven om een verandering door te voeren. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit voor de klant een verbetering gaat opleveren.

2 - Als een problem is opgelost zal er eerst een nieuw repeterend incident moeten ontstaan en worden gelogged om van een nieuw problem te kunnen spreken. Als dit het oude problem blijkt is het niet opgelost en zal er opnieuw moeten worden gekeken naar het vorige problem.
(ps het incident moet trouwens eerst zijn gesloten om van een problem te kunnen spreken )

3 - De firmware wordt niet gemaakt door MK dat is correct. Alleen worden de specs en eisen niet altijd duidelijk bij de leverancier van de decoders kenbaar gemaakt, of worden de specs aangepast bij een volgende release van de firmware. (humax 9200)

4 - Mij maakt het niet uit waar de fout zit. Ik koop een apparaat met oke keurmerk van MK, heb een installatie van MK en het geheel werkt niet. Melden maakt niet uit er komt geen structurele oplossing. (alleen workarrounds zodat de incidenten gesloten zijn, maar problems staan open)

5 - Als niemand belt bestaat er geen incident, problemen kunnen wel bestaan. (definities van ITIL)

6 - Ik kan pas 100% zeker zijn van mijn stijging van de kosten bij de eerste factuur, maar opbassis van wat ik nu weet stijgt mijn rekening van MK maar heb er niets extras voor of een verbetering van de service.

7 - Waarschijnlijk weet je net zo goed als menig ander dat het wederverkopen van decoders altijd een groot verlies zal opleveren en daardoor een desinvestering zal zijn. Maar als consument zit je dus ergens wel in een twee strijd...blijven zitten en accepteren, of reageren op de situatie en verder kijken. Tuurlijk is het argument vanuit beide kanten anders uitteleggen, maar dat heb je nu eenmaal bij een dienstverlening.

8- Om de bereking te maken zal ik kijken naar de oude facturen. Voorheen twee losse kanalen, welke nu in twee pakketten zitten. Maar zal de exacte info er bij zoeken, maar weet zeker dat ik per maand ( vanaf vorige jaar ) zo'n 4 euro meer ben gaan betalen als begin 2007 omdat het niet meer mogelijk was om deze twee kanalen appart aan te houden. Ik had natuurlijk een keuze...

---------
Ik voel me niet aangevallen, het is een discussie forum...