Los bericht bekijken
  #84  
Oud 9 januari 2008, 16:57
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hmolen
Goed verhaal BenJ, alleen vind ik de vergelijking met auto's een beetje scheef.
Ja da's het gevaar van beeldspraak, die is bijna altijd lek te schieten.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hmolen
Bij kabeltv (digi of analoog) zou je kunnen denken aan een lijst van alle zenders die de aanbieder heeft, die je kan aanklikken en navenant betalen. Dat moet met de huidige technieken niet moeilijk zijn.
Let wel: Ik heb het niet over pay-per-view maar een lijst op internet waar je je pakket zelf kan samenstellen.
De techniek is er klaar voor..
Het is niet een kwestie van techniek maar policy. Het risico voor sommige aanbieders daarbij is dat sommige daarbij wel eens buiten de boot kunnen gaan vallen. Nu worden ze in een pakket gestopt en liften dus in wezen mee of we nu kijken of niet. Voor ons als kijkers zou dit een puik alternatief zijn en uittekend passen binnen het concept van Video On Demand. Alleen krijgen waar je om vraagt.

Hmm, grappig idee eigenlijk als je dit door trekt en via je PC aangeeft welke je kanalen je wilt zien kan je dat natuurlijk ook in en uitschakelen op het moment dat het jouw goeddunkt. Dus kan je de kanalenkiezer en vervolgend de hele Tuner eigenlijk ook wel uit de TV laten.

In de praktijk zal je gaan zien dat klanten veel minder aanvinken dan dat ze nu krijgen. Om als provider nog een beetje inkomen te garanderen/genereren zal deze dan ongetwijfeld verlangen dat je je voor een langere periode op zo'n zender abonneert en betaalsystemen moeten worden gehanteerd in de trant van bv. 1 zender voor pak 'm beet 15 €; 2 zenders ieder 7,50 €; 3 zenders ieder 5,- €. Dit is natuurlijk een heel extreem voorbeeld maar als je even doordenkt dan is m.i. het huidige systeem met een basispakket en keuzepakketten een redelijke tussenvorm. Alleen moeten we wel kunnen steggelen over wat er in die pakketten wordt aangeboden. Ik krijg nu een beetje het "Veronica gids gevoel", aan de ene kant wil ik dat blad niet missen maar ze douwen het wel voor tweederde vol met in mijn ogen (reclame en goedbedoelde) rommel die ik niet wil lezen. Aan de ene kant weet ik dat zonder die reclame rommel dat blad een stuk duurder zou zijn, aan de andere kant erger ik me groen en geel.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hmolen
Hoe is het eigenlijk met onze Scientific Atlanta box ?
Al enig nieuws wanneer dit eindelijk beschikbaar (lees: toegestaan door MK) komt? Ze liggen er al klaar voor heb ik gezien, alles wat nodig is is de smartcard van MK.
Ik weet niet beter dat Casema sinds mei vorig jaar er mee in zee zou gaan, deze heeft het voortouw. Hoe het daarmee verloopt heb ik geen zicht op. Misschien dat Anonymous een tip van de sluier kan oplichten.
__________________
BenJ