Los bericht bekijken
  #82  
Oud 9 januari 2008, 10:56
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AW78
Archie heeft hier wel een punt. Niemand van MGV heeft hier bijvoorbeeld gereageerd op het feit dat mensen met keuzepakketten of het totaalpakket 1,95 per maand meer gaan betalen omdat het bedrag van het digitale basis pakket (dat vervangen wordt door de jaarlijkse smartcard-bijdrage) hierbij in zat. Mensen met één keuzepakket gaan hierdoor in feite voor dit pakket het dubbele betalen (vroeger 2 euro meer, nu 3,95!).
Daarnaast had je vroeger het aantrekkelijke plus pakket, waarmee je een gevarieerd aanbod aan themazenders had voor 4,95, voor een vergelijkbaar iets moet je nu meteen het totaal pakket nemen voor 9,95 (tussen de extra zenders van het digitale standaard pakket zit namelijk geen enkel themakanaal meer) en daar bovenop nog 15 euro per jaar betalen voor de smartcard die je nota bene zelf voor 10 euro al aangeschaft hebt in de winkel!
Mij is het een raadsel, dus laat dat nieuwe glasvezelnet maar komen!
De quote kan ik even niet rijmen. Maar wat verwacht je nu eigenlijk ? Natuurlijk zijn wij niet blij met prijsverhogingen en al dat schuiven met en in pakketten. Alleen ligt dat allemaal niet zo simpel. Qua pakket samenstelling ervaart de een het als een zegen en de ander als een crime.

Wel zie ik ook dat mensen met een gemiddelde cq. iets bredere interesse al snel moeten overstappen op een totaal pakket om aan hun trekken te komen. Aan het thematisch indelen van zenders in pakketten kleeft het nadeel dat als je het consequent doorzet je zelfs theoretisch helemaal geen "basis pakket" overhoudt. Nu dreigt inderdaad het basispakket te verworden tot een "rest pakket". Ik zou er voorstander van zijn om ook in dit basis pakket een doorsnee op te nemen van de diverse thema's.

Waar loop je nu tegenaan ? Aan de ene kant het streven van MK om inkomsten te genereren, niet zo gek natuurlijk, want dat vormt de basis van ieder commercieel bedrijf. Aan de andere kant heeft de overheid hier duidelijk iets in laten liggen. Zoals er een verplichting bestaat om in het analoge (basis) pakket bepaalde zenders op te nemen ontbreekt dit voor digitale pakketten. (Alhoewel je impliciet als provider daar wel iets aan doet als je analoog afleidt van digitaal).
Vanouds vormde het basispakket een soortement van "instap model". 't Is net als met b.v. auto's als je het instapmodel te veel gaat uitkleden en aan de andere kant ook nog eens de prijs gaat verhogen dan krijg je niemand meer in je zaak. Alleen met auto's ga je naar een andere zaak. Met RTV ligt dat helaas anders, wij mogen kiezen tussen een "Volvo" en een "Trabant".
Het enige wat we kunnen is onze "dealer" er op wijzen dat onze "Volvo" waar we ook Volvo-prijzen voor neertellen op deze manier wel erg veel op een Trabant gaat lijken, iets waar ze dus niet trots op hoeven te zijn.

Ik trek in deze de vergelijking ook graag nog even door naar internet. Daar zie je bij MK een min of meer nette reeks van modellen met navenante prijs en specificaties. Stuk voor stuk "Volvo's", waarom zou dat voor TV ook niet kunnen ?

Maar je ziet dat we dus op moeten boxen tegen (ontbrekende) politiek, ontbrekende (serieuze) concurrentie (dus ook eigenlijk politiek) en commerciële belangen.

De klacht die we ook regelmatig zien, waarom extra betalen voor ongevraagde extra's ? Ik ben bang dat het inherent is aan het produkt. Ook dat zien we bij onze "auto's". Het totale produkt is gewoon te veel omvattend om daarin ook een eindeloze variatie in de accessoires aan te brengen. De enige oplossing zou zijn om deze allemaal in de "losse verkoop" te gaan gooien, maar dat pakt dus duurder uit voor die mensen die dat wel willen hebben. Tenzij natuurlijk iedereen dat onzin vindt.

Nogmaals je zal ons nooit zien mee speculeren, wij zullen hooguit zeggen dat we zaken gaan uitzoeken, maar liever nog nadat we hebben uitgezocht, zodat we weten waar we over praten. Wij speculeren alleen als ons informatie wordt onthouden omdat we tenslotte toch ergens vanuit moeten gaan.

De brief van Yoram riep al met al zoveel vragen op dat we meenden eerst achter nadere informatie aan te moeten gaan. Overigens zijn er nog genoeg vragen en onduidelijkheden over. Doordat plannen op het laatste moment zijn gewijzigd is ook MK/Zesko nog volop bezig, maar ons is uitdrukkelijk toegezegd dat de MGV tijdig wordt geïnformeerd en de gelegenheid krijgt zijn zegje te doen.

Overigens, wees even voorzichtig met het interpreteren en conclusies te trekken uit info op de diverse websites van de Zesko partners, die zijn naar mijn idee niet helemaal bij zo her en der en zeker ook nog niet consistent. Slordig inderdaad, maar ik neem aan dat daar met man en macht aan wordt gewerkt.
__________________
BenJ