Los bericht bekijken
  #73  
Oud 8 januari 2008, 11:36
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
De mensen die door een overgangsregeling vroeger niets betaalden voor het uitgeklede digitaal basispakket gaan er dus straks blijkbaar 1,25 per maand voor betalen en gaan er dan dus op achteruit maar krijgen daar wel veel meer TV en Radiozenders voor. Ik weet niet of destijds voor deze overgangsregeling een garantie gegeven is hoe lang deze geldig was? Dat je 1.25 per maand meer moet betalen is natuurlijk erg zuur, echter heeft de MGV hier geen invloed op.
Nee, er is toen door Multikabel niet aangegeven dat deze regeling eindig was. Mogelijk is die opt-out regeling toen in het leven geroepen vanwege de commotie die ontstond door het opheffen van gratis digitale basis pakket en nu een jaar later doen ze dat dus alsnog zonder duidelijke uitleg. Voor de klanten die toen hebben gekozen voor die regeling is er in feite nog steeds niets gewijzigd aan de redenen voor dat besluit. Immers deze klanten hebben in de jaren voor het aanschaffen op basis van het gratis basis pakket besloten om te investeren in een ontvanger en smartcard. Met de introductie van de basis bijdrage voor de smartcard is wederom de situatie ontstaan dat die klanten in feite geen andere keus hebben om nu maar gaan te betalen want anders kunnen ze hun ontvanger en smartcard weggooien. Jaren lang heeft Multikabel altijd gepromoot dat het basis digitale TV abonnement gratis was. Voor veel mensen aanleiding om in te stappen en nu ze voldoende zieltjes gewonnen hebben worden de voorwaarden even aangepast zodat je alsnog kan betalen. Ik vind dat neigen naar chantage.

Ik begrijp dat het MGV geen rechtstreekse invloed heeft op dit soort zaken, maar het zou het MGV sieren als ze wel een standpunten innemen over dit soort kwesties. Nu ontstaat bij mij de indruk dat het MGV tegenwoordig eigenlijk niet veel meer is dan een spreekbuis voor Zesko/Multikabel. Telkens bij ingrijpende veranderingen zie ik dat er naarstig gezocht wordt naar wat rekenvoorbeelden waaruit blijkt dat het voor een deel van de Zesko/Multikabel klanten misschien wel voordeliger uitvalt en onder het mom van "zie je wel dat het meevalt" moet de rest van het klantenbestand het daar dan maar mee doen. Ook nu weer moet ik maar blij zijn dat ik er wel kanalen bij krijg terwijl ik daar niet omgevraagd heb. Uiteraard zorgt Zesko/Multikabel er wel voor dat er altijd groepen van klanten zijn waar wijzigingen niet direct van invloed zijn, die worden de volgende keer wel weer aangepakt en zo zie je jaar in jaar uit dat de kosten alleen maar oplopen zonder dat ze duidelijke uitleg willen/kunnen geven waar de nieuw te introduceren kosten nu eigenlijk op slaan.

Als een gebruikersvereniging ze ook al geen stroobreed meer in de weg ligt wat is dan nog de toegevoegde waarde? Het MGV zou nu bijvoorbeeld kunnen gaan lobbyen voor het ongecodeerd digitaal doorgeven van het analoge kanalen pakket als compensatie voor de valse voorwendselen waaronder Zesko/Multikabel vroeger de klanten heeft gelokt om apparatuur en een smartcard aan te schaffen omdat het basis pakket gratis was en klanten dus niet geconfronteerd zouden worden met extra kosten.

Volgens mij heb ik onlangs op de Digitale kabeltelevisie website gelezen dat zo'n 50% van de @Home klanten alleen maar beschikt over een nu nog gratis digitaal basis pakket. Die klanten hadden kennelijk dus ook allemaal de indruk dat het zou blijven bij de kosten voor aanschaf van apparatuur en smartcard. Ook die klanten worden dan per april geconfronteerd met extra kosten en bij Casema zal dat waarschijnlijk niet anders zijn...