Los bericht bekijken
  #22  
Oud 8 januari 2008, 10:54
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hmolen
Ik weet ook van de programmaraad af waar MIGV leden in zitten maar hebben die wel een stem of is het vanwege het monopolie wat MK heeft dat ze er zo makkelijk mee weg komen, gelijkwaardige alternatieven zijn er nl. nog steeds niet.
De MGV heeft geen zitting in de programmaraad. Een programmaraad is door de mediawet ingesteld en geeft een advies over slechts een klein deel van het programmapakket. De kabelaars zijn vrij om de rest van de zenders in te delen. De programmaraad van Multikabel heeft ook een eigen website ( http://www.programmaraadmultikabel.nl ), misschien vind je daar meer informatie over de procedures of kun je daar klagen over het programma-aanbod.

Het feit dat de 3 kabelaars samengaan heeft inderdaad tot gevolg dat ze de programma pakketten gaan samenvoegen en met een gelijk pakket gaan komen. In de loop van 2008 zal dit afgerond zijn. Daardoor verdwijnen er inderdaad zenders en komen er weer andere bij. Niet alleen de zenders die jij noemt verdwijnen, maar ook SKY-News en een aantal Digitale MTV-kanalen. Daarover is bij @Home die de wijzigingen al wat eerder heeft doorgevoerd door abonnees al de nodige ergenis geuit. Als na 9 januari de nieuwe digitale zenderindeling in het Multikabel gebied zal ingaan zal dat hier ook wel gebeuren. Er zitten altijd favorieten van klanten tussen. Anderen zullen het weer niets kunnen schelen. Of dit op basis van consumenten onderzoek of andere achterliggende redenen gebeurt is niet bekend gemaakt door de nieuwe organisatie.