Los bericht bekijken
  #60  
Oud 7 januari 2008, 22:39
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Meer nieuws zie je via deze link.o.a.:
Citaat:
Naar aanleiding van de brief die aan digitale TV-abonnees van Multikabel is verstuurd over aangekondigde wijzigingen zijn er naast de teleurstelling over het verdwijnen van een aantal zenders ook verschillende geruchten ontstaan. Er waren zeer verontrustende berichten over de komende wijzigingen die "medio 2008" nog zouden komen. Zo werd door sommigen gesuggereerd dat het Standaard Pakket Digitaal per april 2008 teruggebracht zou worden van 56 naar 38 zenders, dat elke abonnee ook voor de eerste smartcard zou moeten betalen en dat per smartcard ook opnieuw per afgenomen pakket betaald zou moeten gaan worden.


Dit zou voor Multikabel abonnees, en vooral voor de bundel-abonnees een enorme prijsverhoging gaan betekenen. Bij Multikabel betaalden de bundel abonnees niets voor het digitaal basispakket, en kon iedere abonnee voor 50 cent per maand een extra smartcard krijgen waarmee zij op een tweede ontvanger of TV dezelfde programma's konden bekijken als met de eerste smartcard. Abonnees zonder bundel betaalden tot eind 2007 nog 1.95 euro per maand voor het digitaal basispakket.De Multikabel Gebruikers Vereniging heeft bij Multikabel sterk aangedrongen op een nadere verklaring naar aanleiding van deze geruchten, die deels ook bij de Multikabel helpdesk vandaan zouden komen.

Vanmiddag hebben wij een telefonische vergadering hierover gehad met o.a. de Product Manager Televisie en een andere vertegenwoordiger van Multikabel. De hoofdlijnen hiervan zijn als volgt:


De vergoeding voor het digitaal basispakket bij Multikabel kwam in 2007 overeen met 23.40 euro per jaar (1.95 per maand).
Deze vergoeding vervalt per 1 januari en wordt medio 2008 gewijzigd in een vergoeding per smartcard:
- 15 euro per jaar voor de eerste smartcard (= 1.25 euro per maand)
- 10 euro voor de tweede smartcard (= 0.83 euro per maand)
- 7.50 euro voor de derde (= 0.625 euro per maand)
De eerste smartcard blijft gratis voor bundel-abonnees (telefoon/internet/tv)
Het Standaard Pakket Digitaal blijft per april 56 tv-zenders plus zo'n 60 radiozenders
Iedere smartcard wordt geprovisioneerd zoals de eerste smartcard, ofwel je krijgt op de tweede en derde smartcard het zelfde pakket als op de eerste. Deze situatie bestond al bij Multikabel en blijft dus gehandhaafd.

Een snelle berekening laat zien dat er voor een Multikabel bundel-abonnee met 1 smartcard dus niets verandert, de eerste smartcard blijft gratis.

Voor de Multikabel abonnees zijn de veranderingen dus niet zo heel groot. De Casema en @Home abonnees kenden tot nu toe geen vergoeding voor het digitaal basispakket en gaan dus wel meer betalen, maar krijgen wel voordeel als ze meerdere smartcards in gebruik hebben, want bij deze beide providers betaalden ze tot nu toe voor elke smartcard het volledige bedrag voor bijvoordeeld het Totaal pakket. Aangezien de tweede en derde smartcard hetzelfde geprovisioneerd zal worden is dit voor hen een aanzienlijk voordeel.

Tot zover de hoofdlijnen van dit telefonisch overleg. In de komende tijd zullen we hier wat verder op in gaan. Houdt deze nieuwspagina dus in de gaten.