Los bericht bekijken
  #48  
Oud 6 januari 2008, 17:19
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.458
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Esy ®
In principe kunnen ze toch alle streams via 1 netbeheerder aanbieden en het adminstratieve gedeelte (abbo's) via verschillende leveranciers?
In theorie zou dat kunnen, maar het prijsverschil voor hetzelfde pakket zou dan minimaal zijn. Iedereen zal vrijwel hetzelfde pakket aanbieden, omdat er nu eenmaal niet meer op dezelfde infrastructuur past.
Zelfde geldt voor internet. Daarbij zullen de snellere abonnementen misschien nog duurder worden als een provider per bandbreedte afgerekend wordt door de netwerkbeheerder. De enige manier om dan een paar dubbeltjes goedkoper uit te zijn is een provider te nemen die minder service of diensten levert.

De hoofdmoot van de kosten voor zowel digitale TV als internet zijn toch de netwerk-kosten en het beheer daarvan en dat zal altijd 1 partij blijven lijkt me.

Bij het electriciteitsnet is de besparing ook niet zoveel als in de reclames wordt voorgespiegeld aangezien de netwerkkosten daar ook altijd gelijk zijn en de verbruikskosten ook maar een deel van de totale kosten zijn. Daarop besparen levert minder op dan je zou denken.