Los bericht bekijken
  #39  
Oud 5 januari 2008, 23:06
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AW78
Van deze berekening klopt natuurlijk niet veel, omdat de keuze pakketten en het totaal pakket INCLUSIEF die 1,95 waren, en dus zijn voor al die mensen de smartcard-bijdragen pure extra kosten.

Voorbeeld:
Ik heb het totaal pakket en 2 smartcards.
Ik betaal daar nu voor:
9,95 + 0,50 = 10,45 per maand = 125,40 per jaar.

Dat wordt vanaf april:
9,95 x 12 = 119,40 + 15 +10 = 144,40 per jaar.

Bijna 20 euro meer dus!
En nu maar hopen dat Zesko dan besluit om de volledige abonnementskosten per smartcard weer af te schaffen. Persoonlijk heb ik daar weinig vertrouwen in. Casema had altijd al volledige abonnementskosten voor ieder pakket per smartcard en bij @Home hebben ze dat halverwege vorig jaar ook ingevoerd. Dat zouden ze dan nu allemaal weer gaan terug draaien onder het mom van probeerseltjes? Ik ben dus bang dat er nog een leuke verrassing komt voor de Multikabel abonnees...

Citaat:
Ook is het niet zo netjes van Multikabel om totaal geen melding te maken van het feit dat er zo'n 12 zenders verdwijnen uit het aanbod. Dus zelf maar weer even de oude en nieuwe lijst naast elkaar gelegd om te vergelijken:

Zenders erbij (21):

- NDR
- SWR (en dus niet SWF zoals op de kaart staat )
- RTBF Sat
- ZiZone
- Het Gesprek
- History Channel
- NostalgieNet
- Nederland E
- Liberty TV
- Car Channel
- Fan TV
- Nick Toons
- Nick Hits
- AVRO Dier & Natuur TV
- MTV Brand New
- TMF Pure
- Opvoeden doe je zo
- Al Jazeera International
- Omega
- /Geloven
- Kabel1
- Garuda TV (komt van Premium)

Zenders eraf (12):

- RNN 7
- Family 7
- Sky News
- Bloomberg
- Sailing Channel
- Zone Horror
- MTV 2
- MTV Hits
- MTV Base
- Trace TV
- TRT (gaat naar Premium)
- Phoenix CNE (gaat naar Premium)

En als ik het goed begrijp worden de radio zenders die we naast Music Choice hadden verwijderd (?) en krijgen we daar de zenders van XLnt Radio voor terug:
http://www.xlntradio.com/stations.htm
Dat is keer op keer hetzelfde gelazer met de berichtgeving van Multikabel. Het wil Yoram Levi maar niet lukken om eens een keer een brief op te stellen waarin exact is aangegeven wat er nu allemaal gaat veranderen. Welke kanalen verdwijnen, wat komt erbij, wat verplaatst er van het ene pakket naar het andere, wat is er zo logisch aan de nieuwe kanalen nummering, wat zijn de exacte consequenties qua kosten voor de abonnees en ga zo maar door. Dat moet je als abonnee zelf maar uitzoeken.

In de brief durft Levi ook nog rustig te stellen dat er geen consequenties zullen zijn voor de PVR voor de kanalen 1 tot en met 10 omdat die op dezelfde logische positie blijven staan:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yoram Levi
De kanalen 1 tot en met 10 blijven op hun huidige positie staan en hoeven dus niet opnieuw ingesteld of voorgeprogrammeerd te worden.
Duidelijk iemand die er geen flauw benul van heeft dat ontvangers intern werken met de onderliggende service nummers in plaats van logische kanaal nummers. Die service nummers zijn normaal gesproken unique en wijzigen niet zolang een kanaal binnen het DVB systeem van de kabelbedrijven aanwezig is. Echter bij de Zesko kabelbedrijven heeft de één of andere nitwit besloten om een betekenis aan die unieke ID's te geven zodat ze aan het service nummer kunnen afleiden in welke Transport Stream een kanaal thuishoort.

Gevolg: elke keer als een kanaal naar een andere Transport Stream verhuist vanwege een betere bitrate verdeling over de Transport Streams dan geven ze het kanaal ook een nieuw service nummer. Als dat gebeurt met de kanalen die op logisch kanaal nummer 1 tot en met 10 staan bij de wijziging van aanstaande 9 januari dan hebben de ontvangers dus geen idee dat het hier om dezelfde kanalen gaat waardoor de programmering waarschijnlijk ook de mist in zal gaan.