Los bericht bekijken
  #35  
Oud 5 januari 2008, 13:44
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomirene
Afgezien van de toonzetting van ArChie wil ik op enkel onderdelen toch reageren.
Ik vind persoonlijk dat je niet af moet gaan op aannames maar op feiten.
Het klopt dat nog niet alle feiten zijn gepubliceerd door Zesko of door anderen zoals Dutch Media aangehaald door K007 Maar een telefoontje naar de helpdesk doet wonderen.....
Dus het Zesko/Multikabel management heeft besloten om via de helpdesk een nadere verklaring te laten uitgeven voor de onrust die is ontstaan onder de klanten na de uitspraak van Yoram Levi in zijn brief over de te introduceren basisbijdrage voor de smartcard in de hoop de boel wat te sussen. En met die verklaring moeten wij het als klanten dan maar doen en daar mag je niet je onvrede over uitspreken? De helpdesk heeft tegenwoordig zeker inzicht in alle zaken die op management niveau worden besloten en kan overal een verklaring voor geven? Laat me niet lachen. Zorg er eerst maar eens voor dat de helpdesk medewerkers hun normale taak goed kunnen uitvoeren in plaats van keer op keer met van die standaard antwoorden te komen wanneer er problemen zijn.

Citaat:
Afgezien of de getallen van 55 miljoen per maand kloppen, wordt er niet vermeldt dat sommige aanbieders van tv ook betaald dienen te worden.
Vraag:. Wil je dan ook deze bedragen benoemen?
Even navragen bij het management doet wonderen, maar het wordt ook inzichtelijk gemaakt op de website van Casema:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Casema
Opbouw tarief Standaard RTV-pakket
In het tarief voor het Standaardabonnement van bijvoorbeeld € 15,90 incl. BTW per maand zit een bedrag van circa € 1,40 inclusief BTW voor de directe content-kosten. Deze content-kosten bevatten de vergoedingen voor programma’s en vergoedingen die betaald moeten worden aan de diverse rechtenorganisaties zoals Buma, Agicoa, Sena en dergelijke.

Het overige deel van het tarief betreft de kosten voor de aansluiting op het netwerk, het onderhoud van het netwerk, de ontvangst van de programma’s en de distributie naar alle aansluitingen plus een redelijke vergoeding voor het geïnvesteerde vermogen. Verder betreft het de kosten van de klantenservice, helpdesk, technische service en dergelijke.
€ 1,40 dus voor de content. Blijft er € 14,50 over het overige deel. Dat maal die 3.5 miljoen aansluitingen waar je het zelf over had is dus nog altijd zo'n 50 miljoen euro (naar beneden afgerond).

Citaat:
En niet een 15,90 euro abonnement vergelijken met de kosten van een smartcard. Dit zijn twee afzonderlijke zaken.
Wat voor een kosten zijn er dan wel aan de smartcard die een dergelijke basis bijdrage rechtvaardigen? Bij aanschaf betaal je bij Multikabel al 10 euro waarbij de benodigde handeling voor Zesko/Multikabel het opnemen van het smartcard nummer in het Irdeto Conditional Access Systeem (CAS) is en daaraan de afgeloten abonnementen koppelen. Jullie vernieuwen die registratie niet telkens opnieuw, dus meer werk is er in mijn ogen niet aan zo'n smartcard. Gewoon graaien dus.

Citaat:
"Er is door Zesko al markt onderzoek gedaan naar andere service kosten voor digitale TV zoals ze dat zo mooi noemen"
Vraag: . Is dit onderzoek ergens te lezen?
Zowel op het Gathering of Tweakers forum als op het TV Home forum is dat onderzoek gemeld door klanten die door Zesko/@Home zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de enquete. Even navragen bij het Zesko management dus en jezelf via het Internet informeren/op de hoogte houden.

Citaat:
"EPG, Firmware updates voor ontvangers"
Vraag: .Is dit een zaak voor Zesko of voor de leveranciers van die ontvangers?
Als Zesko met het idee speelt om dergelijke service kosten in rekening te gaan brengen dan spreek ik Zesko daarop aan.

Citaat:
Vraag: Zou Zesko als bedrijf alle ontvangers ook moeten keuren? Of zijn het de leveranciers die zich als wilde honden op de digitale markt storten en nog eerder en sneller producten op de markt zetten, om hun concurrenten voor te zijn?
Het is je misschien niet bekend, maar Zesko laat alleen maar ontvangers toe die ze zelf hebben gekeurd nadat ze eerst de fabrikanten opdracht hebben gegeven om allerlei niet standaard DVB zaken in te bouwen. Daarbij moet je denken aan de manier waarop de ontvangers moeten bepalen waar de Transport Streams te vinden zijn. de "logische" kanaal nummering, embedded Irdeto CAM met ondersteuning voor de camkey van de Irdeto kabelbedrijven en ga zo maar door. Misschien even aan Yoram Levi vragen of hij eens een keer een sessie wil organiseren voor het helpdesk personeel om dit uit te leggen.

Citaat:
“Ook spelen ze nu met het idee om de nieuwe Scientific Atlanta HDTV VOD PVR via een huur/uitleen constructie aan de man te gaan brengen”
Vraag: Ik weet niet waar dit op slaat.
Je oor eens te luisteren leggen bij andere Zesko onderdelen kan geen kwaad. Wordt lid van het TV Home forum waar een technisch medewerker van Zesko/@Home nog wel eens dingen laat doorschemeren.

Citaat:
“Al die "gratis" weggevertjes worden gewoon bekostigd uit de gezamenlijke opbrengsten van alle abonnees, dus ook die SDTV ontvangertjes die ze weggeven bij die combi abonnementen”
Een HDTV VOD PVR is in aanschaf echter een stuk duurder dan zo'n SDTV ontvangertje, dus moeten de kosten maar weer omhoog zodat Zesko straks voor Sinterklaas kan gaan spelen met het "gratis" uitdelen van die dingen. Een sigaar uit eigen doos noem ik dat.
Vraag: Dit is een aanname, zou het misschien kunnen dat de moedermaatschappij dit betaald?
En waar denk je dat het geld vandaan komt dat de "moedermaatschappij" uittrekt voor dit soort weggevertjes?

Citaat:
En verder, er is voor Zesko en voor UPC maar een (1) concurrent: KPNOp het moment dat een van die partijen iets lanceert, volgt onmiddellijk de ander met weer iets nieuws. Elke nieuwe –digitale- abonnee is een verloren klant voor de tegenpartij.
Wat ik met deze opmerking moet in deze context is mij niet duidelijk.

Citaat:
“Vorig jaar is er voor de klanten die niet een betaald digitaal basis pakket a € 1,95 wilden een regeling gemaakt om alleen de kanalen die in het analoge kanalen pakket zitten digitaal te ontvangen zonder extra kosten”
Antwoord: Zoals gezegd, de markt is in beweging en dat gaat snel, heel snel. Niet per jaar maar per dag!!
Wat is dit nu voor een antwoord waaruit de rechtvaardiging zou moeten blijken waarom Zesko/Multikabel eerder gemaakte afspraken met klanten van het eerste uur na een jaar alweer vergeten is?

Citaat:
“We zijn nog geen jaar verder en die ++++++ heffen zonder duidelijke uitleg in de brief dit pakket weer op waarbij ze zich voordoen als Sinterklaas met hun "extra zenders" die er nu opeens bijgekomen zijn. Al die regionale onzin kan me gestolen worden, maar zoals gebruikelijk krijg je geen keus en mag je daar straks dus voor gaan betalen van Zesko via een smartcard bijdrage.
Realdaffy gaf ook terecht aan:1,95 x 12 = 23,40, bijdrage smartcard wordt 15 euro (1 smartcard, de 2e wordt 10 euro)
Even beter lezen. Ik gaf aan dat ik een gratis abonnement had op het digitale kanalen pakket dat gelijk is aan het analoge kanalen pakket. Dit ter compensatie van het feit dat Multikabel vroeger altijd reclame maakte dat de kanalen die je analoog ontving ook digitaal te ontvangen waren zonder meerkosten. Voor veel mensen de reden om een ontvanger en startpakket aan te schaffen. Dat valt nu nog steeds te lezen op de Multikabel website onder het kopje "Waarom Multikabel?":

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Multikabel
Multikabel biedt het Standaard Pakket R/TV al sinds 2005 zonder extra kosten digitaal
15 euro per jaar (1,25 per maand) is niet gratis. Daarbij gaat dit gelden voor heel Zesko en bij de andere onderdelen van Zesko was het basis digitale TV pakket altijd gratis. Alleen Multikabel had met ingang van 2007 opeens besloten om 1,95 te gaan rekenen voor het basis pakket.

Citaat:
“Zorg er dan voor dat het analoge kanalen pakket digitaal ongecodeerd te ontvangen is”
Vraag: leg uit!
Wat begrijp je niet van deze uitspraak?

Citaat:
“zoals bij CAIw zodat klanten die geen behoefte hebben aan al die extra onzin in het basis pakket geen smartcard hoeven aan te schaffen. Maar nee, dergelijke klanten zonder smartcard kun je natuurlijk niet verplicht allerlei onzin kosten laten betalen dus verdomt Zesko het om die basis kanalen ongecodeerd door te geven”
Antwoord: Ik kijk thuis analoog gewoon naar de basiskanalen

De opmerking "Maar een video huren, die optie is er ook nog altijd" van Zesko/Multikabel medewerker tomirene slaat mijnsinziens ook nergens op.
Antwoord: U moet niet een digitaal product afnemen, niemand verplicht u daartoe en mijn opmerking aan realdaffy sloeg op alle kosten die er door kabelmy gemaakt worden.
Ik heb op basis een loze belofte (zie boven) van Multikabel destijds een ontvanger en smartcard aangeschaft. Als ik het niet eens ben met die smartcard heffing dan moet ik dus maar analoog gaan kijken en de boel maar aan de kant zetten? Typisch monopolie gedrag noem ik dat.

Citaat:
Typisch weer zo'n uitspraak van iemand in dienst van een monopolistisch bedrijf. ++++++ aan de klanten want er is toch nauwelijks een alternatief.
Antwoord: oh nee, U kunt kijken via internet, U kunt overstappen naar KPN, u kunt kijken via de sataliet om er maar iets voor te stellen.
Uiteraard heb ik onderzocht wat de vergelijkbare mogelijkheden zijn op mijn adres en dan blijft alleen de kabel over. En dat is voor vele abonnees een realiteit. Als er werkelijk sprake was van echte concurrentie dan zou Zesko het ook wel uit zijn hoofd laten om met een dergelijke basis bijdrage voor de smartcards te komen. Geen van de andere aanbieders heeft iets dergelijks waardoor Zesko zich onmiddelijk uit de markt zou prijzen bij eenzijdige invoering.

Citaat:
“En als er een vergelijkbaar alternatief lijkt te komen in een stad..”
Vraag: leg uit!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Planet
Actie Casema tegen glasvezel

Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2006

Inwoners van Lisse krijgen een spotgoedkoop aanbod van Casema, om glasvezelkabelaar Lijbrandt in de wielen te rijden.
Begin augustus berichtten we over Lisse als volgende halte in de expansie van glasvezelnetten in de Bollenstreek.

Het investerende bedrijf is Lijbrandt Telecom. Die is er met de triple play dienst Kadaka in geslaagd om in Hillegom naar eigen zeggen 72 procent van de inwoners te voorzien van een pakket met 20Mb/s internet, hdtv en telefonie.

Dat is ten koste gegaan van kabelexploitant Casema, die vrijwel in één klap haar lokale net in Hillegom in de rode cijfers ziet belanden.

Mooi aanbod
Casema wil voorkomen dat in de aanpalende gemeente Lisse haar hetzelfde overkomt. Daar krijgen de inwoners een aanbod onder de naam Voeten vegen hoeft niet: 6 maanden lang telefonie voor 0 euro per maand, en vervolgens 10 euro per maand in plaats van de gebruikelijke 15 euro abonnementskosten. Met andere woorden: op jaarbasis betaalt de klant 60 euro in plaats van 180 euro.
Bron: Planet

En zo zijn er meer gebieden waar Zesko op dergelijke manier de concurrentie strijd aangaat met glasvezel. Zelf even verder zoeken...