Los bericht bekijken
  #33  
Oud 5 januari 2008, 11:09
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door realdaffy
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomirene
Die kabelboer betaald wel alle salarissen, de hele infrastructuur, rechten, gebouwen. heeft circa 3,5 miljoen aansluitingen te onderhouden , dus waar praten we eigenlijk over.
Maar een video huren, die optie is er ook nog altijd.

vr. groet,
Tom
Het is in ieder geval wel eerlijker dat alle consumenten daar nu aan gaan meebetalen.
Waarvoor denk je dat alle klanten 15,90 per maand betalen voor hun aansluiting? Afgezien van alle andere abonnementen haalt Zesko daar iedere maand zo'n 55 miljoen euro mee op. Op jaarbasis is dat zo'n 660 miljoen euro. En nu willen ze voor iedere smartcard weer extra kosten gaan berekenen? Graaien is dat, niets meer en niets minder.

Er is door Zesko al martk onderzoek gedaan naar andere service kosten voor digitale TV zoals ze dat zo mooi noemen. Denken moet je dan aan vaste bijdragen voor EPG, firmware updates voor ontvangers en ga zo maar door. EPG waarvan de programma's en aanvangstijden regelmatig niet correct zijn door de batch verwerking bij Zesko. En betalen voor firmware updates terwijl Zesko het keuringsproces niet op orde heeft zodat er keer op keer weer nieuwe problemen aan het licht komen.

Ook spelen ze nu met het idee om de nieuwe Scientific Atlanta HDTV VOD PVR via een huur/uitleen constructie aan de man te gaan brengen. Wie mogen dat gaan financieren? Juist ja, alle klanten van Zesko want Zesko is geen filantropische instelling. Al die "gratis" weggevertjes worden gewoon bekostigd uit de gezamelijke opbrengsten van alle abonnees, dus ook die SDTV ontvangertjes die ze weggeven bij die combi abonnementen. Een HDTV VOD PVR is in aanschaf echter een stuk duurder dan zo'n SDTV ontvangertje, dus moeten de kosten maar weer omhoog zodat Zesko straks voor Sinterklaas kan gaan spelen met het "gratis" uitdelen van die dingen. Een sigaar uit eigen doos noem ik dat.

Vorig jaar is er voor de klanten die niet een betaald digitaal basis pakket a 1,95 wilden een regeling gemaakt om alleen de kanalen die in het analoge kanalen pakket zitten digitaal te ontvangen zonder extra kosten. We zijn nog geen jaar verder en die hufters heffen zonder duidelijke uitleg in de brief dit pakket weer op waarbij ze zich voordoen als Sinterklaas met hun "extra zenders" die er nu opeens bijgekomen zijn. Al die regionale onzin kan me gestolen worden, maar zoals gebruikelijk krijg je geen keus en mag je daar straks dus voor gaan betalen van Zesko via een smartcard bijdrage. Zorg er dan voor dat het analoge kanalen pakket digitaal ongecodeerd te ontvangen is zoals bij CAIw zodat klanten die geen behoefte hebben aan al die extra onzin in het basis pakket geen smartcard hoeven aan te schaffen. Maar nee, dergelijke klanten zonder smartcard kun je natuurlijk niet verplicht allerlei onzin kosten laten betalen dus verdomt Zesko het om die basis kanalen ongecodeerd door te geven.

De opmerking "Maar een video huren, die optie is er ook nog altijd" van Zesko/Multikabel medewerker tomirene slaat mijnsinziens ook nergens op. Typisch weer zo'n uitspraak van iemand in dienst van een monopolistisch bedrijf. Schijt aan de klanten want er is toch nauwelijks een alternatief. En als er een vergelijkbaar alternatief lijkt te komen in een stad in de vorm van glasvezel dan kan het basis tarief van 15,90 van Zesko in die stad opeens wel behoorlijk omlaag...