Los bericht bekijken
  #32  
Oud 31 december 2007, 08:47
djin's schermafbeelding
djin djin is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 december 2007
Berichten: 11
Standaard

Nee, ik heb een 40w3000 en de kaart komt van de Mediamarkt in Cruquius. Zaterdag heb ik wat langer met een verkoper erover gesproken en hij gaf aan dat met name de 'W' versie van Sony problemen kon geven en het 'kon werken, maar is niet gegarandeerd'.

De eerste kaart deed het helemaal niet goed. Een seconden of 10 beeld en dan leek het signaal zich te resetten. Het beeld viel (samen met het 'Signal Level') even weg en kwam weer terug. Bij Discovery HD bleef het geluid na de 'reset' weg.

De tweede kaart leek het helemaal niet te doen. De informatie headers zag ik wel, Multikabel Info ook, maar de rest niet. Ik zeg bewust 'leek', want:

De derde kaart deed het in eerst instantie (ook) niet. Nadat ik de 'Module options' had aangepast naar het volgende werkte alles. ook de HD kanalen komen nu prima door.

- Language/Sprache: ENGLISH
- CA Mode: MULTI/DYNAMIC
- Smartcast Messages: OFF
- Force reading original PMT: OFF
- CA-PMT delete time: 0 s

Het 'Signal Level' staat nu permanent op 'High'

Mogelijk is het een combinatie van vervangen van de 'Gamma' kabels en de toevoeging van een goede signaal versterker. Zoals eerder gepost, heb ik een Multikabel monteur langs gehad die het signaal tot aan de TV zo optimaal mogelijk ingesteld heeft. Dit was overigens voordat ik de kaart voor het eerst omruilde.

Alle drie de kaarten hadden firmware 3.11 en leken identiek.

Hopelijk helpt dit in het oplossen bij anderen, want het alternatief van een losse decoder sprak mij (ook) niet aan.