Los bericht bekijken
  #132  
Oud 27 december 2007, 14:21
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.458
Standaard Re: Kabelinternet Verbindingsproblemen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door va400000
Ook gisteravond weer een aantal keer compleet naar onder de 100Kbps. MK geeft min of meer aan mijn router/netwerk te verdenken,
Citaat:
Soms compleet dood zodat ik modem en router (Linksys WRT54G maar ook US Robotics USR5463) moet power down/power uppen
Hmm, je noemt hier 2 dingen: af en toe traagheid en een vastlopende router of modem. Dan denk ik dat de helpdesk inderdaad ook een probleem bij je thuis gaat zoeken, hoewel dit misschien niets met elkaar te maken heeft.

Denk dat je eerst even voor 100% vast moet stellen dat de dips ook optreden als je geen router gebruikt, dus met je computer rechtstreeks op het modem, je kunt dan de helpdesk melden dat het niet je interne netwerk is.

Die snelheid die dipt, hoe bepaal je dat ??
Is dat vooral de newsserver ?? Dan een melding maken dat de newsserver traag is, want daarover komen bijna geen klachten binnen, terwijl daar juist wel iets mee aan de hand is in veel gebieden.
Is op hetzelfde moment dat je een dip hebt de speedtest op http://speed10.multikabel.net wel redelijk goed soms (let op dat dit misschien een andere URL is die je normaal gebruikt) ???

Een brief sturen heeft niet veel effect, hooguit als je er een klacht van wilt maken en geld terugvragen. Wil je dat het probleem opgelost wordt kun je het beste toch weer de helpdesk bellen, maar dan even je eigen netwerk uitsluiten.

Graag nog even een reactie of dit dippen vooral over de newsserver van MK gaat of over al je verbindingen (zonder router bepaald)