Los bericht bekijken
  #1  
Oud 23 december 2007, 21:43
sanmart's schermafbeelding
sanmart sanmart is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 december 2007
Berichten: 4
Standaard Aanmelden Eigen mailserver geeft foutmelding

Hallo,

Kan iemand mij helpen met het volgende probleem:

Ik heb me via de service site van multikabel aangemeld voor de relay service om mail te kunnen ontvangen op mijn eigen mailserver. Ik draai op een Exchange 2003 Server.

Het MX record van mijn domein (sanmart.nl) heb ik, zoals aangegeven op de service site, laten wijzigen in mx.multikabel.nl met prioriteit 10. Helaas kreeg ik tijdens het activeren van de service de foutmelding:

[102] Er is een communicatiefout opgetreden.

De foutmelding geeft te weinig informatie over waar het probleem precies zit. Ik heb daarna mijn modem meerdere malen gereset (dus stroom eraf) en mijn domein opnieuw aangemeld, maar zonder succes.

Ik kan wel via mijn Exchange Server mail versturen (via smtp.quicknet.nl) dus dat gaat wel goed. Verder denk ik dat de Exchange configuratie correct is aangezien ik op mijn lokale netwerk mail kan ontvangen en versturen. Ook staat poort 25 open voor TCP verkeer en mijn firewall staat pingen toe. Ik heb via MXtoolbox.com en DNSStuf.com mijn DNS / domeininstellingen gecontroleerd (zijn ook correct volgens mij).
Verder heb ik traces uitgevoerd om te zien waar de mail blijft hangen en gezien dat de mail inderdaad aankomt op de relay server van multikabel, maar daarna niet mijn mailserver bereikt.

Heeft iemand een idee waar het probleem zit? Mijn domeinnaam is sanmart.nl en waarschijnlijk zit het probleem dus in de communicatie tussen de server van Multikabel en mijn server. Maar ik heb geen idee wat ik nog aan instellingen moet wijzigen.
Overigens ik heb mijn modem nog niet via de Helpdesk opnieuw laten aanmelden. Is dat nog nodig?

Graag hoor ik een reactie (hopelijk met een oplossing).
Alvast bedankt.

Gr,
Sanmart.nl