Los bericht bekijken
  #2  
Oud 23 december 2007, 19:24
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard Re: verbinding soms gewoon weg

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bossie
Nu is van tijd tot tijd de verbinding gewoon weg, plm 2 keer per week.
Het IP adres is dan weg!
Ik moet dan modem en router(linksys 45GL) restarten.
Feitelijk zou het toch voldoende zijn op de router te restarten om een nieuw IP te krijgen.
Bedoel je een linksys WRT54GL ipv een 45GL ??

Als je ook het modem moet resetten kan het zijn dat de router zijn zogenaamde MAC-adres verliest. Dat is een uniek adres waarmee hij geidentificeerd wordt. Heb je dit misschien gelijk gemaakt aan het MAC adres van een computer in huis ?? Als de router dan crasht en de default-settings inlaadt, krijgt hij ook weer zijn eigen MAC-adres, wat de modem dan niet herkent en krijg je geen verbinding meer. Dat komt omdat de modems maar 1 aangesloten computer of router kunnen bedienen, en dat wordt herkent aan het MAC-adres. Hang je er een ander apparaat aan, met dus een ander MAC adres, dan moet je de modem eerst even resetten zodat de MAC tabel weer leeg is. De eerste machine die dan verbinding maakt wordt dan opgeslagen.

Ik zou dus eens beginnen met een complete reset naar factory-settings van je router. Dan niet het MAC adres wijzigen en de boel weer aan de gang krijgen (je zult dan vermoedelijk je modem nog een keer moeten resetten). Als vervolgens je router weer vastloopt is het resetten van de router als het goed is voldoende. Misschien gaat dat automatisch al en merk je er niet veel van. Zorg er voor dat je router niet al te heet wordt, soms kunnen ze daar niet zo goed tegen.

In bovenstaande ga ik er even vanuit dat je router dus de boosdoener is, het zou ook nog een defect in je modem kunnen zijn, maar dat heeft niets met hoeveel je download te maken. Maar als je altijd ook je router moet resetten zal er toch wel iets niet lekker in de router zitten. Kun je nog wel in de router's setup pagina komen als de boel weggevallen is ??
Misschien kun je dan eens controleren of het MAC adres dan gewijzigd is.

Verder zeg je dat het IP-adres verdwenen is, ik neem aan dus het IP-adres in je router wat hij van Multikabel krijgt en dus niet het ip-adres van de aangesloten pc's ?