Los bericht bekijken
  #6  
Oud 22 december 2007, 20:43
mickymike's schermafbeelding
mickymike mickymike is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 december 2007
Locatie: Hoorn (N-H)
Berichten: 4
Standaard Re: antwoorden!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mickymike
Verschillende site's zoals: speedtest.nl en speedtest.net en zelfs die van multikabel dus vandaar ik hoop dat dit een antwoord is op je vraag?
speedtest.nl is een slechte test-site, omdat het test-bestand veel te klein is krijg je geen goede resultaten te zien.

De enige die een beetje realistisch is, is http://www.speedtest.net , maar dan moet je wel een goede 'testsite' kiezen daar. Meestal is de default amsterdam wel goed.

De enige testsite van Multikabel die je moet gebruiken is http://speed10.multikabel.net en daar dan de realtime speedtest doen. Daar moet je normaal gesproken met een powerbundel rond de 11000 kbps ofwel iets van 1.3Mb/sec halen. Let wel op dat Firefox andere/foute resultaten te zien geeft, dus even testen met internet-explorer.

Maar als je snelheid dus achterblijft en dus niet alleen op de newsserver is er dus iets niet helemaal lekker met jouw verbinding. Dat kan aan het signaal of je modem liggen, maar ook aan je huis-installatie of computer. Als je contact met de helpdesk opneemt zal altijd gevraagd worden om dit ook te testen zonder gebruik te maken van een router of draadloos netwerk en in veilige modus van je computer. Dit om die effecten uit te sluiten. De helpdesk kan de kwaliteit van je verbinding ook in je modem uitlezen. Misschien is daar iets mis en moet dus een monteur komen.

Je kunt dus het beste nadat je zeker weet dat het niet iets van je eigen netwerk of PC is met de helpdesk bellen. Dat is veel sneller dan een mail sturen, want daarmee wordt je probleem niet opgelost, ze moeten echt samen met jou een aantal zaken even doornemen en daarna eventueel een monteur inplannen.
Inderdaad alles wat jij hier zegt heb ik allemaal al gedaan en inderdaad vanmiddag gebeld en inderdaad er was wat en ze schoven het probleem naar denk ik een andere afdeling maar ik wacht nog even en dan gaan ik proberen stappen te ondernemen omdat ik geen zin heb om iets te betalen wat ik eigenlijk niet krijg maar als je me kan helepen graag zelfs! maar al de dingen die jij opsomt heb ik allemaal al gedaan!

Alles uitgesloten en eerst zelf het probleem gezocht of het bij mij lag maar dat was niet zo maar het probleem blijft ik wacht het nog even af maar ook niet te lang dus..maar iedergeval bedankt voor het snelle reageren van het probleem....

ik ga net zo lang door tot ik er ben!