Los bericht bekijken
  #5  
Oud 22 december 2007, 20:36
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard Re: antwoorden!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mickymike
Verschillende site's zoals: speedtest.nl en speedtest.net en zelfs die van multikabel dus vandaar ik hoop dat dit een antwoord is op je vraag?
speedtest.nl is een slechte test-site, omdat het test-bestand veel te klein is krijg je geen goede resultaten te zien.

De enige die een beetje realistisch is, is http://www.speedtest.net , maar dan moet je wel een goede 'testsite' kiezen daar. Meestal is de default amsterdam wel goed.

De enige testsite van Multikabel die je moet gebruiken is http://speed10.multikabel.net en daar dan de realtime speedtest doen. Daar moet je normaal gesproken met een powerbundel rond de 11000 kbps ofwel iets van 1.3Mb/sec halen. Let wel op dat Firefox andere/foute resultaten te zien geeft, dus even testen met internet-explorer.

Maar als je snelheid dus achterblijft en dus niet alleen op de newsserver is er dus iets niet helemaal lekker met jouw verbinding. Dat kan aan het signaal of je modem liggen, maar ook aan je huis-installatie of computer. Als je contact met de helpdesk opneemt zal altijd gevraagd worden om dit ook te testen zonder gebruik te maken van een router of draadloos netwerk en in veilige modus van je computer. Dit om die effecten uit te sluiten. De helpdesk kan de kwaliteit van je verbinding ook in je modem uitlezen. Misschien is daar iets mis en moet dus een monteur komen.

Je kunt dus het beste nadat je zeker weet dat het niet iets van je eigen netwerk of PC is met de helpdesk bellen. Dat is veel sneller dan een mail sturen, want daarmee wordt je probleem niet opgelost, ze moeten echt samen met jou een aantal zaken even doornemen en daarna eventueel een monteur inplannen.