Los bericht bekijken
  #1  
Oud 20 december 2007, 17:34
musicman's schermafbeelding
musicman musicman is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2007
Locatie: hoofddorp - multikabel
Ziggo Internet: Multikabel Family - Motorola
DTV: GigaBlue HD Quad Plus
Berichten: 43
Standaard Internet verbding raakt overbelast of modem kapot???

Hallo,

Wellicht dat er mensen zijn met dezelfde symptomen en heel misschien is er iemand die een oplossing weet:

Sinds enige tijd heb ik het probleem dat, als ik een avondje aan het newsleachen ben geweest of op een andere manier de verbinding wat intensief gebruikt heb, ik 's morgens geen internet verbinding meer heb.
Ik heb een Motorola Modem (family abbo) en een NetGear wireless router/switch firewall. In de betreffende gevallen is de DHCP lease van de Router vervallen en kan deze niet meer vernieuwd worden. Ook eerst releasen en dan renewen werkt niet.
Mijn interne netwerk werkt dan nog als een zonnetje, dus ik verdenk het modem ervan, de oorzaak te zijn. Wat ik moet doen om het werkend te krijgen: Modem even spanningsloos maken, en wanneer deze weer bijgekomen is, de router herstarten voor een nieuwe DHCP lease.

Nu begrijp ik uit diverse posts alhier dat die modems te ondervragen zijn, op IP 192.168.100.1 en port 80 (http). Geldt dit ook voor die motorola dingen? Het is namelijk zo dat mijn router/gateway aan de interne kant ook 192.168.100.1 is, dus verder dan dat kom ik niet. Is er uberhaupt iets te zien aan status melding op dat modem? want dan kan ik de gateway wel een keer op een ander IP zetten.

Heeft het zin om de helpdesk hiermee lastig te vallen? of is het voor iedereen (behalve ikzelf) zo klaar als een klontje dat mijn modem gewoon naar de fillestijnen is en dat er een nieuwe moet komen?

Dank,
Patrick.