Discussie: Opzeggen abonnement
Los bericht bekijken
  #16  
Oud 19 december 2007, 20:20
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rbos
Linux router rechtstreeks op het modem.

Ik gebruik verder jouw script. Zie deze topic.
Maar welke test-server staat er in die versie van mijn script??
Ik vroeg dat omdat dit misschien een vertekend beeld kan geven.

Ik merkte namelijk dat ik een paar maanden geleden ook enorme dips in mijn snelheid kreeg en dacht eerst ook dat mijn verbinding niet goed was. Maar achteraf bleek dit door de gebruikte test-server te komen. De server die ik oorspronkelijk gebruikte staat in Alkmaar en het blijkt dat alle servers die in Alkmaar staan 'savonds in elkaar storten qua snelheid. Ook de newsserver. Maar aangezien dit niet bij iedereen het geval is, ligt dat waarschijnlijk aan de lijntjes daar naartoe en niet aan die servers zelf.

Mijn script heb ik zelf ondertussen behoorlijk gewijzigd, ik download nu gedurende 10 seconden van 6 servers (binnen en buiten Multikabel gebied) tegelijk waardoor het traag zijn van één van die servers weinig invloed meer heeft op het totale meetresultaat. Ik meet vervolgens elk van deze servers apart nog een keer. Resultaat zet ik weer in grafieken.

Als ik uit zou gaan van de meet-resultaten van alleen de speedtest-server die ik vroeger gebruikte had ik elke avond een hele slechte verbinding, terwijl hij in werkelijkheid gewoon 12Mbit is, alleen niet richting Alkmaar.
Maar downloaden vanaf http://www.speedtest.net bijvoorbeeld is prima. Ook de nieuwe speedtest-site van Multikabel (speed10.multikabel.net) geeft een stabiele goede snelheid.

Misschien moet je nog eens naar je script kijken en zien of het gebruik van een andere server ook effect heeft bij jou. Kan natuurlijk dat dit geen soelaas biedt en dat er wel een probleem zit.

Mijn grafieken (interactief op te klikken) zie je op http://speed.tool.nl dan zie je wat er savonds gebeurt bij een aantal servers (die allemaal in Alkmaar staan) en anderen die in Amsterdam staan.