Discussie: Opzeggen abonnement
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 19 december 2007, 09:32
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Saywhat
Cees, je pakt denk ik het verkeerde, ga er maar eens heen en vul je postcode in, dit test niet je eigen verbinding, maar geeft plus minus aan wat je met ADSL zou kunnen halen.
Ja, ik had die info gezien, maar had mijn twijfels of dit nog klopt. Vermoedelijk gebruiken ze dezelfde (oude) database waar de afstand tot de centrale uitgerekend wordt en daarmee de theoretische snelheid uitgerekend wordt. Telfort en Alice hebben op hun eigen site ook zo''n theoretische snelheid per postcode. Die kloppen aardig met deze. Dat zegt allemaal niet zoveel, want afhankelijk van de kwaliteit van het koper in de straat is je snelheid met ADSL soms dus veel lager. Je zou dan als je eenmaal op die site bent Providers met elkaar kunnen vergelijken, want daar is hij voor natuurlijk. En dan kom je bij Multikabel dus niet uit omdat alle tests die mensen met power doen, niet geaccepteerd worden omdat ze buiten het speed-window vallen omdat ze de abbo-speeds nooit hebben aangepast.

Maar goed, zowel Telfort als Alice zijn tegenwoordig in een vrij groot gebied te krijgen en aanmerkelijk goedkoper. Je krijgt er verder wel veel minder diensten bij, maar als je die niet nodig hebt is het voor sommigen misschien toch aantrekkelijk om uit te proberen. De tijd zal leren of ze kunnen waarmaken wat ze beloven. Van Multikabel weet je dat over het algemeen wel.