Los bericht bekijken
  #133  
Oud 11 december 2007, 13:26
tim427's schermafbeelding
tim427 tim427 is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 oktober 2005
Locatie: Delft / Casema en Wijdewormer / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Exta - Ubee
DTV: Anysee E30TCPLUS
Berichten: 62
Standaard Re: Probleem [102] Er is een communicatiefout opgetreden.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tim427
UPDATE2:

Ik kan nu eindelijk mailtjes ontvangen van andere naar mijn eigen email (tim@tim427.net)... Maar berichten terug sturen lukt niet... Ze komen niet aan....
Na het invullen van de mailserver duurt het minimaal een uur voordat dit allemaal actief is, dus misschien was dat je initiele probleem.

Mailtjes versturen lukt niet schrijf je, hoe doet je mailserver dat ?? Ik weet niet hoe exchange dat doet, maar de meeste mailservers accepteren geen mail van dynamic-ip-adressen. Krijgt je mailserver soms relay-not-accepted meldingen terug ??? Je moet uitgaande mail altijd versturen via smtp.quicknet.nl en niet rechtstreeks naar de smtp-server van het bestemmings-domein sturen.
Zoals ik al schreef weet ik niet hoe exchange dit doet, bij bijvoorbeeld een linux-mailserver als postfix kun je dat doen via de optie 'relayhost' die moet je dan als smtp.quicknet.nl instellen, waardoor al je uitgaande mail via de smtp-server van quicknet verloopt. Daarna werkt dat wel. Denk dat je ook in die richting moet zoeken.
Het is gelukt

Als er iemand nog vragen heeft over Exchange 2007? Vraag mij Voor linux kun je dus bij CeeS zijn en Microsoft bij mij 8)