Los bericht bekijken
  #4  
Oud 9 december 2007, 16:03
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door midstar
Heel misschien dit even proberen.
Computer uit - 220 van de kabelmodem en Router eruit.
Dan eerst de kabelmodem 220 stekker erin ,dan die van de router en dan de comp opstarten.
Ik denk niet dat dit het probleem zal zijn, normaal doe je deze reset-methode als je router niet met je kabelmodem wil praten. Maar in dit geval werkt de router dus wel via kabels, maar niet via zijn draadloze poort.

Het probleem van Arno zit dus puur in het draadloze deel tussen de laptop en de router. De oorzaak zou dus de laptop zelf kunnen zijn, of het draadloze deel van de router. Beiden kunnen ten eerste gewoon defect zijn (of één van beiden). Verder kan het een instellingsprobleem van het draadloze deel van de router zijn. (misschien staat het uit)

Ook kan het een instellingsprobleem van de laptop zijn, staat de "radio" soms uitgeschakeld ?

Zie je wel dat je router aan staat als je de laptop laat scannen op draadloze netwerken ? Zie je eventueel netwerken van je buren ?

Of omgekeerd, kijk eens of je iemand anders op jouw router kunt laten inloggen. Op die manier kun je er misschien achter komen of het je router is of je laptop.

Maar kijk eerst eens naar de instellingen van de router. Mocht je wel het netwerk zien en er op in kunt loggen, maar geen IP-adres krijgt, dan staat misschien je lokale DHCP server van je router uit. Het zou ook nog een firewall probleem van je laptop kunnen zijn die geen DHCP verkeer doorlaat waardoor je geen IP-adres kunt opvragen via de WiFi poort.

Vele mogelijkheden dus ....
Als je niet uit de instellingen komt kun je proberen alles in je router eens terug te zetten naar fabrieksinstellingen (factory default), waarna je eventuele foute instellingen weer kwijt bent. Je moet dan wel weer even de settings goedzetten daarna voor het geval hij niet standaard naar dynamic-ip client toe gaat.