Los bericht bekijken
  #7  
Oud 17 november 2007, 17:15
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door martinbeens
Als men hierna nog steeds in gebreke blijft
Tsja, dat is moeilijk hard te maken.....

Mijn verbinding zelf is bijvoorbeeld prima. Ik heb continue een test lopen waarbij ik elke 10 minuten van 6 testservers tegelijk een bestand ophaal. De beloofde 12Mbit haal ik altijd dan, ofwel mijn verbinding is prima. Maar als ik tijdens "spitsuur" een speedtest op maar 1 zo'n test-site doe haal ik de snelheid niet. Dat is dus niet het probleem van mijn verbinding/snelheid, maar van die speedtest-server of lijnen er naartoe die de drukte niet aankan en zijn capactiteit verdeelt over de gebruikers ervan.

Bij de newsserver zie je zo'n beetje hetzelfde gebeuren. Tijdens de rustige uren haal ik mijn hele bandbreedte ook op de newsserver, maar gedurende de avond en in het weekeinde ook overdag zakt de snelheid in tot 3 tot 7 Mbit, terwijl mijn volledige verbinding goed blijft als ik van meer servers tegelijk test.
De nieuwsserver zelf is ook niet het probleem, want die zit nog lang niet vol. Blijkbaar zijn de lijntjes er naartoe vol waardoor iedereen een beetje minder krijgt. Maar aangezien je geen gegarandeerde snelheid hebt van een bepaalde server kun je moeilijk stellen dat Multikabel "in gebreke" blijft als je verbinding zelf wel goed is.

Hopelijk wordt dit probleem wel opgelost voor de interne-multikabel servers als het inderdaad een capaciteitsgebrek is op de lijntjes tussen bepaalde regio's en het serverpark in Alkmaar. Voor externe servers waarbij de "wegversmalling" buiten het Multikabel-gebied zit kan Multikabel daar niets aan doen.